Carrière vrouw?

eMyLife Carriere-vrouw

Blog: MyWayToTheTop.nl – 11 april 2012

Hoe wordt je een carrière vrouw? Of beter gezegd; wanneer ben je eigenlijk een carrière vrouw?

Zo nu en dan vraag ik mij dit af. En elke keer heb ik weer een ander antwoord. De basis blijft wel hetzelfde, maar de “secundaire” punten lopen soms best uiteen.

Wat is een carriere vrouw?

Toen ik nog studeerde, was een carrière vrouw in mijn ogen een combinatie tussen Sex and the City, qua kleding en levensstijl, en de harde zakenvrouw in de The Devil wears Prada. Nu denk ik nog steeds aan SATC jurkjes met hoge hakken. Een harde onderhandelaar, zoals TDWP, maar dan met een vrouwelijke touch. Een BMW cabrio. VIP feestjes. Maar vooral een vrouw waar mannen naar willen luisteren. Een vrouw waar mannen respect voor hebben, omdat zij iets bereikt heeft in haar carrière. Dat betekent dus dat een carrière vrouw over een total package moet beschikken. Oftewel; The Looks and The Brians! Zo’n carrière vrouw zou ik wel willen zijn. Jij ook? Of heb jij een heel ander beeld bij een carrière vrouw?

Speciaal voor jou

2 reacties

  1. Ben per toeval op je blog uitgekomen. Leuk om te lezen allemaal, je schrijft fijn.

    I.m.o. is een carrierevrouw een vrouw die gelukkig is met wat ze heeft bereikt. Of dat nu op kantoor, achter het aanrecht, of op welke lokatie dan ook is. Als je gelukkig bent, ben je fijn gezelschap en op de lange duur is dat het allerbelangrijkste. Dan bereik je namelijk dat mensen graag in je buurt zijn en op die manier creeer je vanzelf een netwerk om dingen gedaan te krijgen. (En anderen te kunnen helpen als een ander iets gedaan wil krijgen.)

    1. Hi Linda, wat leuk dat je hier langs bent gekomen? en bedankt voor het compliment dat is fijn om te horen!
      Ja inderdaad jij moet gelukkig zij met je keuze in je carrière dan ben je inderdaad een ‘carrière-vrouw’. Dat je doet wat je leuk vind is het belangrijkste en niet ‘status’ tenzij dat hetgeen is dat je gelukkig maakt maar dat is bij mij niet het geval 😉 ik doe graag wat ik leuk vind met mensen om mij heen die hier ook gelukkig van worden☺️

Geef een reactie