Afstuderen maar waar?

Blog: MyWayToTheTop.nl  – 7 april 2012.

Na 4 jaar studie had ik er zin om deze af te ronden. En wat moet je hiervoor doen? Inderdaad scriptie schrijven. Maar waar ga je dit doen?

De media kant van mijn studie sprak mij erg aan. Maar ook bleef mijn toeristisch achtergrond aan mij trekken. Daarom heb ik diverse partijen benaderd met de vraag of zij geïnteresseerd waren om een afstudeerder marketing-communicatie, onderzoek te laten uitvoeren en een mooi adviesrapport te laten schrijven. Ik ben op gesprek geweest bij een modellen bureau, een reisorganisatie, een schoenenketen en bij GroupM. Bij allemaal was ik welkom om onderzoek te komen doen. Waar kies je dan voor?

Bij GroupM (dit is de backoffice van diverse mediabureau’s die onder de internationale WPP groep vallen) moest ik diverse assessments uitvoeren. En er waren behoorlijk wat kandidaten. Tevens boden zij een traineeship aan; ‘Reclame, media- en communicatieplanning, en developments’. Daarom had ik mijn zinnen gezet op deze afstudeerplek. Maar realistisch gezien was de kans erg klein dat ik 1 van de 6 zou worden. Daarom hield ik de andere partijen achter de hand.

Toen ik gebeld werd dat ze mij een plek wilden aanbieden, kon mijn dag niet stuk. De bevestiging kreeg ik per email en wat las ik.. Ze wilden mij plaatsen bij het nieuwe online bureau. Ik was best teleurgesteld omdat mijn voorkeur uitging naar RTV ( radio en televisie). Tja.. Wat doe je dan? Ik had ook nog die andere plekken achter de hand. Maar ik wou ook graag het traineeship volgen. Keuzes keuzes.

Ik besloot een mail te sturen om te bedanken voor de mooie kans, maar dat mijn voorkeur uitging naar RTV. En als ze mij die mogelijk konden bieden, ik graag op het aanbod in wou gaan. En als het niet mogelijk was, dat ik het aanbod aan mij voorbij liet gaan.

En wat bleek.. Ze konden mij plaatsen bij Mindshare! Ik mocht onderzoek doen naar de ontwikkelingen in het radiolandschap. En een marketingcommunicatie advies schrijven hoe de adverteerders hierop in konden spelen. Mijn dag kon niet meer stuk!! Toen stond de volgende uitdaging alweer voor de deur.. Ik woonde in Groningen en mijn scriptie ging ik schrijven in Amsterdam. Op zoek naar woonruimte dus!!

Speciaal voor jou

Geef een reactie