Thalys to Paris

Met de Thalys naar Parijs

En we zijn vertrokken! Samen met vriendlief in de Thalys richting Parijs. Een paar keer per jaar gaan we ergens heen om inspiratie en creativiteit op te doen. En waar kan dat beter dan in PARIS!

De Thalys 2de klas is wat kleiner dan ik dacht, maar de stoelen zijn super relaxed. Wat opvalt is dat het muisstil is, heerlijk rustig om je voor te bereiden op een paar dagen Parijs.

IMG_3696

Ik pak mijn Glamour (‘personal invitation National Glamour Day’ deze moet dus weer mee richting Nederland straks!) 100% Parijs boekje, een (Hollandse) croissant, een pen en telefoon te voorschijn. Daar is de conductrice (heet dat ook zo in de Thalys?), ik pak onze paspoorten, maar deze hebben we niet nodig. Misschien omdat we nog in Nederland zijn?

Mijn oren gaan dicht zitten, ik kijk naar buiten en zie dat we in een tunnel rijden. Zou de Thalys daarom sneller zijn? De vlinders zitten nog steeds in mijn buik, want het avontuur ‘met de trein naar Parijs’ is begonnen!

Waar kan ik eigenlijk mijn jas ophangen? Rijtuig 15, stoel 53 en 54, heeft helaas geen haakje voor je jas. Vriendlief heeft de oplossing, gewoon de jassen tussen ons in en dan kan je arm er ook nog eens zacht op leunen. Een echte mannen oplossing ;)

Weet je nog als je vroeger met de auto richting Frankrijk reed, dan werd het hoe zuidelijker je kwam hoe warmer. Zou dat nog steeds zo zijn? Of is het een herinnering die ik geromantiseerd heb..?

Op schrijvenonline.nl kijk ik nog even of er misschien een leuke schrijfwedstrijd is, want welke andere stad dan Parijs is beter om hier inspiratie voor op te doen! Vriendlief ziet op zijn gps dat we de grens over zijn. T-mobile werkt nog gewoon. Hij zegt dat we beter alvast onze dataroaming uit kunnen zetten. Goed. En op dat moment veranderd de provider in Mobistar. Het zonnetje begint ineens te schijnen. Zou mijn herinnering dan toch werkelijkheid worden?

in de trein naar parijs

Ik leg mijn pen neer, want ik wil even genieten van het zonnetje op mijn gezicht. Met mijn ogen dicht geniet ik van de warmte. Maar niet voor lang. We rijden weer in een tunnel en komen Antwerpen cs binnen. Wat gaat de reis toch snel!

Beetje lezen, wat drinken, naar de wc en we zijn alweer in Brussel-Zuid. En of ik het mij nou verbeeld of niet, het ruikt hier naar Brusselse Wafels!! Jammer dat we er hier niet even uit kunnen, dat kan niet i.v.m. de gereserveerde zitplaatsen in deze trein. We blijven hier even staan om een ander treinstel te koppelen. En ik vermaak me prima met uit het raam kijken naar alle mensen die voorbij lopen.

.. we zijn weer onderweg. Ik loop even naar de restauratie om Paris Visit kaartjes te kopen voor RER, metro en bus. Super handig dat ze die service aan boord aanbieden. uhm, helaas verkopen ze alleen enkeltjes, meer iets voor de business reizigers denk ik. Nouja dan koop ik die straks toch. Ik kijk naar buiten en.. WE rijden Gard du Nord binnen!!! :D Bienvenue a Paris!

Speciaal voor jou

Geef een reactie