Bienvenue a Paris!

Bienvenue au Paris! Er staan jongens bij de kaartjes automaten die willen helpen. Dat vertrouwen we niet helemaal. Op naar de balie. Die mevrouw verteld dat die jongens inderdaad niet voor hen werken. Met de Paris Visit Card in de hand gaan we op zoek naar onze RER (trein), die vind je heel gemakkelijk als je weet naar welke halte je moet.

Onze trein Lijn 42 richting Robinson, stopt 10 minuten later voor onze neus, bomvol, maar gelukkig voor ons stapt bijna iedereen uit. Het is heerlijk warm in Parijs zo’n 22 graden vandaag, dus men heeft het lekker warm. Dat is te ruiken in de trein ieuww, gelukkig mogen wij er 2 haltes later uit.

We zijn gearriveerd op Saint Michel! Ons hotel, Hotel Du Mont Blanc ligt om te hoek, ideaal. In een levendige straat. Achter de receptie zit een aardige man en vrouw, die Engels kunnen spreken. Dat is fijn voor ons want ons Frans klinkt best belabberd al zeg ik het zelf ;) Hij belt gelijk naar boven om te vragen welke kamer al klaar is. Kamer nummer 34, daar mogen wij de komende 2 nachten slapen. Een voor een kunnen wij de lift in. Het is zo’n kleine oude met tralies, very Parisien! Zoekend naar onze kamer hoop ik toch stiekem dat we een kamer aan de voorzijde hebben. Wat ben ik opgetogen als dit ook het geval is. Een aller schattig kamertje met een Frans balkon, een mini badkamer en zelfs een föhn. Typisch een kamertje waar ik naar op zoek was :D Wat hebben we weer een mazzel gehad op booking.com het is namelijk een soort Fashion week dus alles zit vol geboekt.

wandeling parijs

Snel omkleden want het is zomers weer. Ben ik vergeten mijn korte broek in mijn (rosé) trolly te doen. Achja, Vans, blauw groene baggy, tshirt en spijkerhesje. Helemaal klaar om Parijs te verkennen.

Het is best warm, dus we gaan maar niet een te grote wandeling maken. Heerlijk rondslenteren en kijken wel waar we uitkomen. Ineens zie ik Place Dauphine en die naam komt mij bekend voor. Ik kijk snel in mijn notitieboekje, enja hoor, daar staat het tussen. Een typisch Parijs pleintje, mensen spelen jeu de boules, mooie bomen, bankjes en mooi uitzicht op het justitie gebouw.

Ik haal mijn bagel uit mijn tas, een flesje water, notitieboekje en pen. Vriendlief pakt zijn tekenboek en potloden, en begint te schetsen. Mr. Crea! Een uur later helemaal ontspannen, hebben wij het relaxe Parijse gevoel te pakken. Eigenlijk willen we hier niet weg, maar er valt nog zoveel te zien. We lopen naar Pont Neuf aan Ill zijde (slotjes hangen hier ook), gaan de trap af en komen in een schattig parkje terecht. Ook hier leest men een boekje of is aan het schetsen. We besluiten om door te lopen, want al willen we inspiratie en creativiteit op doen, om gelijk weer te zitten is teveel van het goede he. We lopen over Pont Neuf en blijven aan Seine zijde. Hier vind je soms mooie artistieke kaarten of schilderijen. En loop je een stukje verder, nog voor de Pont des Arts, daar kan je naar beneden. Ik denk dat in de zomer hier de ‘Plage’ (stad strand) is. Ook nu zit het vol met mensen die chips, stokbrood en wijn meehebben.

Wij willen nog even richting het Louvre. Het is nu 17.30 uur en de zon hangt mooi laag. En wow, wat ziet het er hier nu schitterend uit! Echt en tip om met zonsondergang heen te gaan :D zeker als je inspiratie wilt op doen en te zorgen dat je mind de sleur doorbreekt. Op het moment dat ik alle los gelaten heb, en puur geniet, beginnen letters door mijn hoofd te spinselen, woorden, zinnen en beelden zich te vormen. WELKOM inspiratie!

 

Speciaal voor jou

Geef een reactie