Adele of Londen?

Zin om naar naar Adele te gaan? Vraag ik aan mijn hubbie. Tja zegt ie, ik heb al gekeken maar ze geeft geen concert in Nederland, wel in België.. Uhm nee dan maar niet. Wat stom zeg! 

Een week later hoor ik op het nieuws dat Adèle in de Ziggo dome gaat optreden. Ik ga ik ga ik ga, verkondig ik aan iedereen. Totdat mijn collega G. mij verteld wat de kaartjes gaan kosten.. Shit denk ik, daar moet ik nog ff over na denken.. Maar ik wil zoo graag!! Thuis heb ik er met vriendlief over en hij heeft dezelfde twijfel. En ineens zegt hij, wat als we nu een weekendje weg gaan? Maar dan gaan we niet naar Adèle..? Nou de keuze was toen snel gemaakt. Vakantie of een concert.. Deze travelbirds kiezen natuurlijk voor een weekendje weg! 

Begin van het jaar had ik al een vrije dag opgenomen op vrijdag 11 december, zodat we de mogelijkheid hadden om met Gi zijn Bday een weekendje weg konden. Dit doen we al sinds het eerste jaar dat we samen zijn, 10 jaar inmiddels. Afgelopen 2 jaar lukte dit helaas niet omdat dit gewoon de drukste periode op mijn werk is. Maar dit jaar kreeg ik akkoord!

Zoals je weet ben ik afgelopen zomer getrouwd dus de spaarpot had rockt bottom! Hihi mr we hebben weer een beetje gespaard ☺️ een buffer is namelijk heel slim ahum.. Dus, is het wel zo slim om nu een weekendje weg te gaan? Uhhhhh misschien niet, maar nodig, JA! Als je er een beetje doorheen zit, gewoon beetje moe. Dat gebeurt als je het druk hebt, dan kan je a) thuis lekker relaxen of B) ergens heen gaan, nieuwe dingen ontdekken en geïnspireerd raken. De 2de optie werkt het best voor mij en mijn vriend? hihi dus lekker impulsief gaan we op zoek naar een vlieg- of treinticket en een hotelletje. Moet wel betaalbaar zijn natuurlijk. Na een paar dagen zoeken, blijkt Berlijn de goedkoopste optie te zijn (Praag, budapest etc zijn wel

Goedkoper maar daar hebben we niet zo’n zin in ?). Maar ook Berlijn kan ons niet pleasen om ons geld aan uit te geven.. Ik wil gewoon naar Londen!!! We zijn 2x eerder met Gi Ijn Bday daar geweest en de stad is in deze periode echt magisch! De etalages, winkels, stadversiering, kerstmarkten, Winter wonderland in Hyde park, gratis naar musea en een Musical mag ook zeker niet ontbreken. Ik wil ik wil ik wil!!!

Ok de zoektocht naar een betaalbaar weekend Londen is begonnen! Ik begin bij de touroperators Tui, Kras, wat reisbureau’s zoals d-reizen. Tjeez wat is Londen duur in deze periode en natuurlijk heb ik toelagen op de tickets omdat we zo last-minute gaan. Ik had beter moeten weten. Maar ik geef niet op! Ik heb niet voor niets 4 jaar toerisme gestudeerd, ik moet en zal een betaalbare optie vinden. Travelbird, expeditie, cheaptickets, vliegtickets, tix, skyscraper, booking.com, klm, easyJet… Gideon heeft het al opgegeven, of denkt Emy maakt er toch altijd een sport van om de beste vakantie te regelen dus laat haar maar hihi.. Na ook het afwachten van dagdeals en kortingscodes, kom ik uiteindelijk uit bij tickets met Garuda Indonesia naar London Gatwick voor maar €102,- incl 30kg bagage!! En ook nog eens een heenvlucht in de ochtend om 9.15uur en een terugvlucht rond de lunch? beetje op tijd thuis is wel zo fijn, want die week erna wordt piekweek op het werk en mag ik vol gas vooruit haha.

Deze tickets scheelt ons €80 pp! En dat was ook nog eens ex bagage?

Nu nog het hotel.. Weer de diverse sites bij langs om uiteindelijk bij booking.com een 4* hotel Graham Strathmore hotel te reserveren in Kensington. We hebben nog tot 10dec om gratis te annuleren, iets waar ik misschien nog wel gebruik van ga maken mocht ik een goedkopere betere optie vinden ?

Na 2 dagen wat rondgekeken te hebben, besluit ik contact op te nemen rechtstreeks met het hotel. Met de vraag of ik rechtstreeks kan reserveren, dit scheelt hen ook een fee aan booking.com, en wat de prijs wordt. Ik krijg netjes een mail terug met een prijs die bijna 30 pound lager ligt en ook nog eens inclusief ontbijt. Ja! Akkoord!

Ons last-minute weekendje Londen is geboekt en geregeld! En is ook nog eens het voordeligste weekendje Londen die ik ever heb geregeld!

Ja ja, een vakantie boeken is inderdaad topsport mensen! Je wordt er steeds beter in ?

P.s. We zijn op schiphol! Wachten om te boarden. Nog een half uurtje en dan stijgen we op!
-xxx-

Emy

Speciaal voor jou

2 reacties

 1. Hoi, Vol interesse heb ik je blog gelezen. Het blijft natuurlijk een moeilijke kwestie, naar Adele of leuk naar Londen. Hou gewoon in je achterhoofd dat je waarschijnlijk toch geen kaartjes had kunnen scoren voor Adele, dus dat je de beste keuze hebt gemaakt! Nu kun je ook leuk mee doen aan het Facebook event; Gaat gelukkig niet naar Adele. Met je zoekactie heb je niet onder gedaan voor een reisassistente en zo te lezen goede deals gescoord. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat :). Komt inderdaad je studie toerisme nog goed van pas! Mocht je de volgende keer geen tijd hebben dan zoeken wij graag met je mee! Ik ben benieuwd naar je volgende blog met het verhaal hoe Londen was :).
  Groet, Charlotte van D-reizen

  1. Hoi Charlotte,
   Wat super leuk om een reactie van D-reizen te krijgen en dan ook nog zo inhoudelijk 😀
   Mochten we hulp nodig hebben bij onze volgende reis dan hoor je het!
   Groetjes, Emy

   P.S. Blog over Londen volgt nog 😉

Geef een reactie