11 Reisvragen Liebster Award

nicaragua

Ping ping, een Facebook melding. En wat lees ik daar? Aafje van Kidslovetravel heeft eMyLife genomineerd voor de Liebster Award; 11 reisvragen. Leuk leuk leuk! Thanks Aafje! Voor iedereen die Kidslovetravel nog niet kent, Aafje en Kevin zijn altijd echte globetrotters geweest. Nu hebben ze 2 kids en kan je denken, ons reisavontuur is voorbij. Maar zij bewijzen het tegendeel! Je kan wel zeker met je kids op reis. Op Aafje haar blog lees je al hun reisverhalen en tips. Ik ben overtuigd, ook in de toekomst mocht ik ooit kids krijgen, dan kan ik nog steeds mijn bucketlist van landen afwerken 😀


Mijn antwoorden op de 11 Reisvragen Liebster Award die Aafje mij gesteld heeft.

 1. Wat is je favoriete bestemming?
  Curacao! Waarom? Als ik op Hato uit het vliegtuig stap dan is het net thuiskomen. De deken van het klimaat dat dan over me heen valt, instant rust. Poco poco, no spang! Ik kan nergens meer relaxen dan op dit mooie Caribische eiland. Alles mag en niets moet. Of dit nou komt doordat ik hier als kind 5 jaar gewoond heb, tijdens mijn studie stage heb gelopen of al ontelbare keren naar het eiland terugkeer om een weekje te relaxen.. Het is en blijft het een plaatje van een ansichtkaart.
 2. Wat is je mooiste reisherinnering?
  Poeh, ik heb er niet één maar een paar.
  Mijn 1ste vliegervaring; Op mijn 8ste (1991) zijn wij geïmmigreerd naar Curaçao. We vlogen met Martinair, 1ste class en kregen alles wat ons hartje begeerde. Echter alle kinderen met Gameboys zaten 2de class, dus hebben mijn broertje en ik onze ouders wel even duidelijk gemaakt dat we de volgende keer niet meer 2de class wilden reizen hihi.

  Nicaragua feb 2014; Als pre-honeymoon zijn wij 2,5 week naar Nicaragua geweest waar Gideon en ik bij mijn vader, zijn vriendin en hun 2 kids verbleven. Wat is dat een mooie land én de natuur, Wauw! Ik heb daar voor het eerst apen in het wild gezien, voor het eerst buiten gedoucht, gevaren langs diverse eilandjes, schildpadden gezien, en lekker gegeten! Elke ochtend kregen we rijst met bonen en gebakken banaan 😛 Ingeburgerd waren we zeker haha Ook heb ik daar veel armoede gezien, nog erger dan op Curaçao.

  Zelfde dag nog vliegen naar Parijs zomer 2009; Na een weekje Kos zaten we weer thuis en we wilden eigenlijk nog even een paar dagen weg, maar dan moeste we wel die avond of dag erna vertrekken. Op internet konden we niks meer vinden, dus de volgende ochtend vroeg hebben we onze trolly alvast ingepakt en zijn we naar het reisbureau gegaan en de zoektocht kon beginnen. Barcelona Vol, Valencia Vol, Madrid Vol, Antwerpen (hadden we geen zin in ), dan misschien maar in eigen land :S Maar de andere reisadviseuse was ook voor ons aan het zoeken en bellen en ineens zei ze ik heb wat gevonden! Vanmiddag om 15uur vliegen naar Parijs voor 4 dagen voor €160 per persoon 😀 JAAA Doen!! Snel hebben we betaald, trolly thuis opgehaald en trein naar Schiphol gepakt. Dit was het leukste weekendje weg ever, juist omdat ik een keertje niet planmatig te werk ging 😛

  Mini vliegtuigje; Zomervakantie 1991 gingen wij op vakantie naar Nederland 😀 naar de familie. Na 3 weken vlogen we terug naar Curaçao om de dag erna met een mini vliegtuigje voor 4 personen naar Bonaire te vliegen. Dat was me een avontuur! Ik was bang dat we zouden neerstorten omdat we met 5 personen waren i.p.v. 4 hihi Ik had geen idee dat 2 kids voor 1 volwassene telde.

 3. Waar zou jij naar toe gaan als je € 10.000 zou winnen?
  Een paar maanden rondreizen in Zuid-Amerika.
 4. Waar zou je heel graag naar toe willen met je vriendinnen?
  IBIZA!!! Daar ben ik nog steeds niet geweest en dan een combi van feesten en yoga!
 5. Wat is het engste dat je mee gemaakt hebt op reis?
  Op de Arkefly vlucht van Aruba naar Curaçao, boven de zee, vielen de motoren uit. Het was doodstil! Niemand bewoog of zei iets. Voor mijn gevoel duurde het wel 3 minuten, maar het was veel korter. Naast ons zat een jong gezinnetje die nog nooit hadden gevlogen en die vroegen is dat normaal. Ik zei maar Ja, zodat ze niet in paniek zouden raken. Er werd niks omgeroepen in het vliegtuig, waarschijnlijk om geen paniek te zaaien. We hoorden later dat ‘ons’ vliegtuig niet terug gevlogen heeft, die mensen hadden vertraging moesten wachten op een ander viegtuig i.v.m. een technisch defect :S Nou ik hoop dat ook nooit meer mee te maken.
 6. Hoe plan jij je reizen?
  Als we ver weg gaan dan plan ik dit wel driekwart jaar van te voren. Er staan nog wat landen op onze bucketlist dus daar kiezen we er één van. Afgelopen twee jaar ging die vlieger niet op i.v.m. onze bruiloft afgelopen zomer hihi Ik struin het hele internet af om uit te zoeken naar welk gedeelte van een land we moeten, lees de lonely planet wat we er kunnen doen en wat de beste route is. Soms te planmatig al zeg ik het zelf 😛 Ik wil gewoon niets missen! Check regelmatig ticketprijzen, want wil wel een zo voordelig mogelijke ticket. Lang leve KLM werelddeal weken! Als we met de trein ergens heen gaan boek ik precies 3 maanden van te voren de tickets, dat is het goedkoopst 😉
 7. Welke reizen staan er in 2016 op de agenda?
  – Indonesië met mijn hubbie!! Huh denk je nu misschien. Jij als indo ben je daar nog nooit geweest? Nope 😀 Midden Amerika en de Carribbean hebben me altijd meer getrokken. Maar als het goed is gaan we komend jaar!
  – Met mijn moeder naar Parijs met de Thalys, óf Londen want daar blijkt ze ook nog niet geweest te zijn. Waar ik een aanbieding kan vinden 😛
  – En ik hoop naar het Noorderlicht.
 8. Welk gevoel krijg jij van reizen?
  Vrijheid!! Inspiratie op doen en relaxen doe ik voornamelijk op vakantie. Vandaar dat wij ook meerdere keren per jaar een weekend ergens heen gaan 😀
 9. Wat is de meest interessante persoon die je ontmoet hebt op reis?
  Siegsta. Ik heb haar niet ontmoet op reis, maar toen wij op Curaçao woonden. Zij is de moeder van vriendjes en vriendinnetjes van school. Ze woonden met 2 ouders en 5 kinderen in een huisje van spaanplaat, iets dat je hier een tuinhuisje noemt. De koelkast deed het meestal niet, de kids sliepen met hun 2en in een 1persoonsbed, de wc was buiten en alleen als het had geregend was er water om door te spoelen, er was geen speelgoed en toch.. waren mijn broertje en ik hier het liefste hier na school. Niet op het strand waar onze ouders werkte, maar gewoon hier thuis waar spullen er niet toe deden, maar wel de liefde van Siegsta voor haar kinderen. Hier heb ik geleerd dat je echt geen mooie spullen nodig hebt. Buiten spelen? We speelde met een opgeblazen binnenband van een auto. Slagbal? we hadden 1 tennisbal, waar de hond ook mee speelde, een stok om te slaan en stenen voor de honken. We kwamen niks te kort. Mijn moeder bracht vaak een zak ijs voor in de coolbox, zodat ze dingen koel konden houden, en geld om broodjes kip (een zachtbolletje met een kippenpoot, ja met poot) en limonade te kopen bij de buurvrouw even verderop. Nee geld maakt echt niet gelukkig. Het vergemakkelijkt het leven alleen.
 10. Wat is je beste smart travel tip?
  Tickets op tijd boeken en neem zo weinig mogelijk bagage mee. Kopieën van je paspoort en doorlopende reisverzekering (ook in je email)
 11. Welke 5 bestemmingen zou jij ons aanraden?

  1. Curaçao
  2. Nicaragua
  3. Dominicaanse republiek
  4. Bonaire, vooral om te duiken, veel mooier dan Curaçao.
  5. ff kort van huis? Ga in de winter naar Londen het is daar dan echt magisch (kijk voor goedkope tickets bij Garuda indonesia) en neem de Thalys naar Parijs als het mooi weer is. Heerlijk chillen in één van de parken met een stokbroodje, brie en rosé 😉

 

Ok! Wie o wie ga ik nu nomineren voor deze Liebster award; 11 reisvragen?

Dat is Laura van Altijdtrek
Haar blog gaat vooral over lekker en gezond eten, maar haar andere passie is reizen! Dus Lau, hierbij mijn vragen voor jou 😉 Ik ben benieuwd!

1. Wat de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
2. Wat is het meest memorabele dat je op vakantie gegeten hebt?
3. Welke droomvakantie staat nog op je bucketlist?
4. Welke culinaire reisbestemmingen raad jij aan ook al ben je er zelf (nog) niet geweest?
5. Wat brengt reizen je?
6. Ga je het liefste alleen op reis, met 1 vriendin of met een groep mensen?
7. Top 5 van je favoriete gerechten die geïnspireerd zijn door een vakantieland?
8. Wat is het raarste dat je ooit gezien/gehoord hebt dat mensen in een bepaald land eten?
9. Wat is het lekkerste dat je op vakantie hebt gegeten, en wat het vieste dat je ooit op vakantie hebt gehad?
10. Waar zou je naar toe gaan als je €10.000 zou winnen?
11. Wat is je beste culinaire Smart travel tip?

 

xxx Emy

 

 

Speciaal voor jou

Geef een reactie