Zwangerschapsverlof To-Do

zwangerschapsverlof emylife-header

Als je zwanger bent en je gaat met verlof dan noemen we dit zwangerschapsverlof. Maar wist jij dat alleen het gedeelte tot aan je bevalling onder de noemer zwangerschapsverlof valt? Deze periode duurt 4-6 weken afhankelijk wanneer jij stopt met werken. Het verlof vanaf je bevalling heet namelijk bevallingsverlof en deze duurt 10-12 weken. In totaal heb je dan 16 weken verlof. Een oneindigheid lijkt het he 😉

Wat te doen tijdens je zwangerschapsverlof

Oh wat verheugde ik mij op mijn zwangerschapsverlof zeg! A) Omdat ik vond dat ik niet alle details meer kon onthouden en ik, in mijn ogen, mijn werk niet meer perfect kon doen. Wat haat ik het om ‘fouten’ te maken en volgens mij voorkom ik ze ook meestal óf los ik het daarna op. Maarja met 4 maanden afwezigheid zou ik ook niet in staat zijn om zelf bij te schaven indien dit nodig mocht zijn. Uiteindelijk viel het heel erg mee hoor als ik erop terug kijk. Maar als perfectionist zijnde was het op dat moment echt een probleem hihi. Ok, en B) ik zou allemaal leuke dingen gaan doen? Met vriendinnen afspreken, met collega’s koffie drinken of lunchen, naar de kapper gaan, de pedicure want mijn voeten hebben wat te verduren gehad, een Zwangerschapsmassage, noem maar op.

Tijdens mijn bevallingsverlof zou ik vanaf 4 weken babydans gaan volgen met Jax, een keertje een babymassage workshop volgen, beginnen met sporten.. en mijn gehele verlof, 16 weken, meer gaan bloggen! Nou, van dit alles is bijna niks terecht gekomen! 😛 De laatste 2 à 3 weken voor de bevalling was ik echt een walvis! Als ik de foto’s nu terug zie snap ik wel dat men mij D I K vond. Op dat moment vond ik het zelf wel meevallen :p tja mijn buik stond gewoon naar voren hihi Het was zomers warm tijdens mijn zwangerschap, mijn lichaam was helemaal opgezet en de gewrichten deden daardoor pijn (hier heb ik nog steeds last van). Maar thuis zitten was ik niet van plan hihi. Tot 2 dagen voor mijn bevalling ,die plaatsvond met 40weken +3 dagen, ben ik dagelijks in de ochtend op de fiets naar het centrum geweest. Normaal doe je daar 3 minuten over en nu 6 minuten, want ik moest toch wel voorzichtig doen en mijn buik zat best in de weg :p Daar zat ik elke ochtend een uurtje bij de bagels and beans om vervolgens weer naar huis te gaan en de rest van de dag uit te rusten. Bij de bagels heb ik nog wel enkele blogs geschreven. Niet veel en helaas bijna niet voor mijn eigen blog, maar voor anderen. Achja betaalde opdrachten hebben voorrang he, want babyspullen zijn best prijzig 😀 ennuh.. zo was ik ook nog een beetje nuttig!

Bevallingsverlof

Ik begrijp nu ook dat je na je bevalling 10 of 12 weken bevallingsverlof krijgt. In eerste instantie dacht ik dat dit was om te wennen als moeder zijnde en je kind. Je kind heeft je de eerste weken natuurlijk ook echt nodig om kennis te maken met deze ‘grote’ wereld. Was het even een bummer dat mijn bevalling niet van een leien dakje ging (lees mijn blog: Welkom kleine Superman). De eerst weken kon ik letterlijk N I K S. Voor iemand die altijd druk is en van alles doet, bestaat er geen grotere ‘straf’ dan niks kunnen en mogen.

8 weken na mijn bevalling

Inmiddels ben ik redelijk opgeknapt! Dit zijn mijn eigen woorden he hihi Volgens de gynaecoloog moet ik nog minimaal 4 weken rustig aan doen en vooral niet forceren!! Tja ik kan best rustig aan doen nu ik thuis ben hoor. Baby Jax wil nog veel slapen, hihi, en dat doet hij toch het beste thuis. Maar over 2 weken ga ik weer aan het werk. En met Sint en kerst die voor de deur staan komt ‘rustig aan doen’ niet in mijn vocabulaire voor. Ach mijn lichaam geeft zelf wel aan wat het aan kan. Het wordt alleen een kwestie van naar mijn eigen lichaam luisteren. Een vaardigheid die ik nog steeds niet helemaal beheers 😛 Oh, en het wordt nog een uitdaging om de hele dag te zitten!!! Nu houd ik dat een halve dag vol en de rest lig ik op mijn zij, wat ik links en rechts afwissel. En paracetamol is nog steeds mijn beste vriend! Nouja, ik heb nog een paar weekjes te gaan. In die periode kan ik nog heel wat aan sterken toch? En als ik het heen en weer rennen, bukken en tillen of achter mijn bureau zitten niet redt, dan is daar ook wel weer een oplossing voor. Er zijn genoeg verschillende dingen te doen in deze periode, voor ieder wat wils/kunnen ?

Aan alles komt een eind

En zo ook aan mijn zwangerschapsverlof. Wat zijn de weken voorbij gevlogen! Nog maar 2 weekjes en dan ga ik alweer aan de slag. Heb ik mij verveeld tijdens mijn zwangerschapsverlof? Nee☺️ Je kan lichamelijk minder, waardoor je dag al vol zit met één ding. Zou ik nog een paar weekjes er achteraan willen plakken? Ja? Why? Omdat ik me sinds deze week pas weer een beetje mezelf voel en nu pas begin te genieten van Baby Jax <3 Aan de andere kant kan ik ook niet wachten om me weer ‘nuttig’ te voelen hihi Ik hoop dat ik juiste balans snel kan vinden. Vast wel toch?

Speciaal voor jou

Geef een reactie