Zwangerschapskilo’s, ahhhh!!

zwangerschapskilos-eMyLife-header-

Ok ok ik zat voor mijn zwangerschap al niet op mijn gewenste gewicht. 65kg met mijn 1.64m. 60 a 62 zou beter zijn :p Maar het was dan ook 5 januari toen wij de positieve streepjes op de zwangerschapstest zagen verschijnen. Oftewel direct na de december maand vol met Sinterklaas- en kerst lekkernijen, kerst-, oud & nieuw- en nieuwjaarsborrels 🙂 Die kilo’s plus 9 maanden zwangerschap.. pfff.. Raak ik de zwangerschapskilo’s ooit kwijt?!

Zwangerschap cravings

Je moet nu eten voor twee he‘. Hoe vaak dit wel niet tegen mij gezegd is! Dat er mensen zijn die dit echt (willen) geloven! Natuurlijk is het niet nodig om voor twee te eten. Ok, rond de 7 maanden kreeg ik iets meer trek, wat een extra boterham of stuk fruit inhield. Cravings zo erg als de Snicker reclame ‘not being yourself’ tja ik heb ze niet gehad en kon mezelf best in bedwang houden. Ik had dan ook niet echt last van hormonen ofzo, misschien als je dit wel hebt dat een craving aanvoelt als Leven of Dood (dat lijkt me irritant zeg).

Als je vóór je zwangerschap al (redelijk) gezond eet dan vallen de aanpassingen tijdens je zwangerschap best mee☺️ ok, je mag geen verse zalm, sushi met garnalen wordt afgeraden, salami valt af.. Oh en uit eten gaan vond ik niks meer aan want alles wat ik graag eet: zoals verse zalm, carpaccio en biefstuk, mag je niet hebben. En een wijntje om jezelf toch op te vrolijken zit er ook niet in ? Gelukkig was het tijdens mijn zwangerschap terrasweer en er zijn gelukkig heel veel 0,0% biertjes verkrijgbaar. Mijn favorieten: Radler en Wieckse witte.

De ‘cravings’ die ikzelf heb gehad:
 • De eerst 4 maanden; fruit smoothies. Dus 2x in de week naar de markt voor vers fruit. Mijn favo: aardbeien, banaan, bosbessen, munt en honing.
 • Rond de 12 weken: zoute drop en zure matten
 • Maand 5 en 6; Fruit en patat. Nou eigenlijk alles van aardappel behalve gekookte aardappels. Dus chips, gebakken aardappels, roseval aardappeltjes uit de oven, maar vooral patat. Oh en op een gegeven moment kwam hier een bananen milkshake bij.
 • Maand 7: Cornetto’s en Radler 0,0%
 • Maand 8, 9. Meloen en Waterijsjes; raketjes en calippo’s sinas.

Gideon, vrienden en collega’s, ben ik iets vergeten?? Ohjaaaaa iced coffee mocca van de Mac! ?

Uhm, best veel cravings dus hihi. Maar het was niet dat ik het MOEST hebben hoor! Ik had er extreem zin in en haalde dat dan gewoon, in mijn pauze ofzo hihi.. Komen daar mijn zwangerschapskilo´s vandaan?

Zwangerschapskilo’s

Hoeveel zwangerschapskilo’s ben ik aangekomen?

 • Week   4: 65,0 kg
 • Week 21: 67,7 kg
 • Week 25: 71,3 kg
 • Week 28: 73,1 kg
 • Week 32: 75,5 kg
 • Week 36: 77,3 kg
 • Week 38: 79,8 kg
 • Week 40: 81,4 kg

Vooral die laatste weken werd ik echt ‘dik’. Ik niet echt hihi maar mijn buik was mega naar voren joh!! In totaal ben ik 16,5 kg aangekomen tijdens mijn zwangerschap! Dit zijn echt zwangerschapskilo’s want ik heb echt niet extreem veel gegeten hoor. Dit blijkt ook wel tijdens mijn bevalling. Een baby van bij 4 kilo en mega veel vruchtwater 😀

Verlies zwangerschapskilo’s

Maar hoe raak ik die 16,5 kg weer kwijt?!?!

Ik ben met 40 wk + 3 dg bevallen. Na zo’n 2 weken stond ik op de weegschaal. Mega benieuwd of ik al iets van die zwangerschapskilo’s was verloren. En ja hoor! Deze gaf 75,2 kg aan. Best netjes lijkt me zo? 7 kilo kwijt ‘alleen’ door te bevallen hihi. Jax woog dan ook al 3920 gram dus de rest was vast het vruchtwater, placenta en gedeeltelijk vocht dat ik vast hield. 4,5 week na bevalling en staat de weegschaal op 71,3 kg? Goed toch zou je denken. Uhh tja als het alleen om de kilo’s zou gaan misschien wel. Maar mijn buik!!!! OMG!!! Mijn huid voelt zo raar! Zo zacht net alsof je teveel vel hebt 🙁 Ik mag helaas nog niet sporten. Maar komt dit ooit nog goed???

Vandaag is de bevalling precies 8 weken geleden. De weegschaal gaf vanochtend 70,2 kilo aan.. Blijkbaar gaat het nu niet meer zo snel, of gewoon niet meer vanzelf? Mijn buik voelt nu wel wat beter aan, wat strakker. En gelukkig heb ik geen striae!!!! Er is wel iets geks met mijn navel. Hij is wel weer helemaal naar binnen, maar hij is donkerbruin. Bijna zwart (en nee hij is niet vies hihi). Het lijkt pigment. Tijdens mijn zwangerschap zat er een donkere pigment kring om mijn navel, misschien is dit nu teruggetrokken ‘in’ mijn navel. Dit gaat toch wel weg? Vast wel lijkt me. En met de kilo’s? Ik heb dinsdag 6 december ‘onze’ eerste proefles babydans 😀 Dus dat komt dan vast ook wel goed!

xxx Emy

P.S. Alle tips zijn welkom 😉

Speciaal voor jou

Geef een reactie