Zwangerschapscursus; Hoezo één partnerles?!

Samen bevallen

Het is tijd om eens te kijken waar ik een zwangerschapscursus kan volgen. Vriendlief geeft aan dat hij ook graag mee wilt, and i couldn’t agree less. We moeten het tenslotte samen doen he 😉 We zijn samen zwanger en moeten ook samen de bevalling doen. Nouja natuurlijk helpen de arts en de verloskundige hier ook bij, want we hebben al besloten om in het ziekenhuis te bevallen. Maar goed, Waar start je met zoeken? Inderdaad Google. Ik type in ‘zwangerschapscursus Hilversum’ en krijg 2.071 hits.

De eerste hit is, natuurlijk, een advertentie, ‘Zwangerschapscursus 1 dag in Amersfoort’ Whaha wat een mismatch, zonde van je reclamebudget. De eerste organische hit is ‘Oefentherapie Hilversum Mensendieck’. Wat is dat nou weer? Naast dat deze zwangerschapscursus op mij overkomt als een soort fysiotherapie is er ook maar 1 partnerles. Dit valt dus af, want wij willen de gehele cursus graag samen doen. De volgende resultaten zijn:

  • Zwangerfit, lijkt me wel wat, maar dan als ‘sport’ want ook dit doe je zonder je partner
  • Move together zwangerschapscursus, wat ook een Mensendieck cursus blijkt te zijn met 1 partneravond
  • Trotse moeders forum; met diverse soorten zwangerschapscursussen die er bestaan
  • Zwangerschapsyoga; hier had ik al naar gekeken samen met vriendinnetje die ook zwanger is (yeahh). Dit wil ik wel gaan doen, maar dan meer om mijn lichaam in shape te houden 😉 Vriendinnetje is afgelopen week al begonnen, want zij is al 8 weken verder in haar zwangerschap. Ik zit er aan te denken om dit bij Zwangerschapsyoga Lotus te volgen. Het zijn 12 lessen en dit is inclusief theorie over de lichamelijke veranderingen tijdens je zwangerschap en de bevalling.

En dan zie ik staan: ‘Bevallen? Dat doen we samen’. www.samenbevallen.nl. Jaaaaaa dat willen wij. Even kijken waar het zit. Balen! Dit zit dan weer niet in Hilversum. Dichtstbijzijnde is Naarden. Ok, dat kan mits het bereikbaar is met openbaar vervoer. Ik besluit wel even een mailtje te sturen.

Zwangerschapscursus mét partner

Ik zoek verder op Google naar zwangerschapscursussen voor mét partner, maar helaas kan ik in Hilversum niks maar ook niks op internet vinden. Hoe kan dat nou? Het is toch anno 2016. Ik woon in de Randstad nota bene, niet in Timboektoe 😛

Dat de vrouw alleen naar een zwangerschapscursus gaat, dat is toch mega achterhaald? De mannen zijn tegenwoordig toch niet meer zo ouderwets, dat de vrouw zelf de bevalling maar regelt? Als man zijnde wil je toch je vrouw steunen, en er alles aan doen om je bijdrage te leveren tijdens de bevalling? De vrouw moet al het zwaarste werk doen. Hoe betere ondersteuning je als man kan geven hoe fijner toch? Ik dacht dat de mannen van tegenwoordig zich toch betrokken willen voelen bij de zwangerschap en de bevalling en niet machteloos toekijkend terwijl de vrouw al het werk doet?

Ik kan me ook echt niet voorstellen dat merendeel van de mannen hier nog steeds zo ouderwets over denkt. Het kan bijna niet anders dat de meeste huidige zwangerschapscursussen gewoon nog een achterhaalde traditionele insteek hebben. Of niet?

Hoe denk jij hierover en gaat of wilt jouw partner wel of niet meer naar de zwangerschapscursus?

-xxx-
Emy

 

P.S. Wij hebben nu uiteindelijk gekozen voor een privé cursus van Samen bevallen. Niet omdat we perse ‘privé’ bij ons thuis alles leren, maar gewoon praktisch gezien omdat er geen groepscursus is qua datum die past bij onze uitgerekende datum 😉 en Annemieke de bevallingscoach Naardenvan locatie Naarden, was heel erg aardig en meedenkend aan de telefoon en op de email. Dat gaf me een goed gevoel, iets wat ik erg belangrijk vind!

P.P.S. Een andere optie als je samen met een of je partner een zwangerschapscursus wilt doen is de nieuwe hype ‘Hypnobirthing’. Dit hebben o.a. Doutzen Kroes en Kim Köter met hun partner gevolgd. In Hilversum wordt dit o.a. gegeven bij SubSense. Deze cursus sprak ons ook erg aan, maar kost ongeveer €355,- en via mijn Zilveren Kruis *** krijg ik maar €50 vergoed. Een te duur grapje voor ons. Samen Bevallen kost 3 privé lessen €225, scheelt toch mooi €130,- wat we goed kunnen gebruiken voor onze baby-uitzet 😀

 

 

 

Speciaal voor jou

Geef een reactie