Nesteldrang, dus aan de gang! Part 1

eMyLife-Nesteldrang

Het woord ‘Nesteldrang’ klinkt in mijn oren als iets voor dieren die nesten bouwen, zoals vogels. Nu ik 25 weken zwanger ben, ben ik dit woord echter al een paar keer tegengekomen in de artikelen en blogs over zwangerschap. Eigenlijk doet een vrouw dan hetzelfde als een dier (tja we zijn tenslotte ook maar een zoogdier) ze gaat haar nestje, in ons geval huisje, in orde maken voor de baby. En volgens mij is dat nou net het gene waar ik afgelopen weken een paar keer ‘last’ van heb gehad 😀

Opruim tik!

Begin april heeft vriendlief onze bovenverdieping zo ingedeeld dat hij ‘denkt’ dat we boven genoeg ruimte hebben voor #BabyNanuru 😀 Alleen zijn er toen zoveel dozen en zakken met kleding en schoenen tevoorschijn gekomen (oeps) dat het nu echt tijd was om het uit te mesten! Omdat ik herstellende was van die vervelende longontsteking die ik in maart had, ging dat jammer genoeg niet zo snel. Ik ben er welgeteld dik 4 weekenden mee bezig geweest. Waarvan weekend 1, ik op een kruk zat en tegen vriendlief zei wat in de zak WEG GOOIEN, NAAR GOEDE DOEL of in de bak bewaren kon. Wat is hij ook een schat hé! Helemaal omdat ik een bui was, ‘al heb ik het snel benauwd ik wil het NU opgeruimd hebben’ hihi.

Het resultaat van mijn opruim tik:

  • 10 zakken kleding en 2 zakken schoenen naar het Goede doel (incl. kleding met nog kaartjes eraan! Ik moet echter efficiënter kleding kopen..)
  • 1 zak kleding en 1 zak schoenen weg gooien, omdat ze kapot of verkleurd waren
  • Wat heb ik dan nog: 2 ikea-bakken met kleding en 6 stapels kleding die ik nog even moest uitzoeken/passen.

Van de stapels bleek dat ik 4 stapels al (bijna) niet meer aan kon, 1 stapel die ik eigenlijk gewoon nooit draag en aan mijn moeder heb gegeven (ik beloof dat ik niks meer naar het Goede doel doen vóórdat ik familie en vrienden heb gevraagd of iemand het wil hebben. Blijkt dat mijn kleding tik en opruim woede ook goed van pas kan komen voor mensen die dichter bij mij staan dan voor ‘vreemden’. Volgende keer doen we een kleding avondje!!). En er bleef 1 stapeltje over die in mijn kast is beland. Klinkt misschien weinig, maar ik heb ook nog een kleding rek met mijn lievelings-pieces 😉

Wat een heerlijk gevoel dat alles is opgeruimd! En dat we daadwerkelijk ruimte voor onze baby hebben gecreëerd. Waren dit de eerste tekenen van mijn nesteldrang?

Speciaal voor jou

Geef een reactie