3D pretecho; zeker een aanrader!

eMyLife Baby-Boy pretecho

Yeahhh deze maand was het zo ver! Eindelijk konden we onze kleine #BabyNanuru weer zien. Zou hij deze keer mee werken, of misschien wel (weer) niet? De laatste keer dat we ons kleine wondertje hebben mogen bewonderen was tijdens de 20 weken echo en dat is alweer 6 weken geleden! Kan je je voorstellen dat normaal gesproken de 20-weken echo de laatste echo is die je krijgt vanuit je zorgverzekering? Wat moeten de laatste 20-weken dan lang duren. Voor sommige mensen is deze verrassing en nieuwsgierigheid juist leuk. Nou voor ons.. ahum.. vooral voor mij.. dus niet. Daar ben ik veel te nieuwsgierig voor! De oplossing? Een 3D pretecho!

Echo’s en pretecho’s

Wij hebben best geluk gehad qua echo’s. De eerste kregen wij met 8 weken en toen met 12 weken. Beide bij onze verloskundige. Ja Verloskundigenpraktijk Materna heeft zelf zo’n echoapparaat zodat je mee kan kijken en ook nog een foto mee krijgt! Wat ik van vriendinnen begrijp doet niet elke verloskundige dit. #MaternaGoedeKeus Met 15 weken lag ik, heel vervelend, in het ziekenhuis, maar daarom kreeg ik ter controle ook een echo! Met wel 5 foto’s 😀 Natuurlijk konden wij geen 5 weken wachten om het geslacht te weten. Met 18 weken hebben wij toen een geslachtsbepalingsecho, dit is een pretecho die je zelf betaald, gedaan bij Pretechobureau Hilversum. De baby lag verkeerd en ook na wat op en neer gespring draaide hij ons gewoon de rug toe. Toch kon ze met bijna zekerheid zeggen dat het een baby boy werd! De 20-weken echo is een medische echo en krijg je vergoed. Hier wordt gecontroleerd of alles goed ontwikkeld bij je baby. Bij ons was gelukkig alles goed. De meeste afmetingen zijn onder gemiddeld (en gemiddeld is een Amsterdammer), nogal logisch met onze Indische en Molukse roots. Maar het gekke is dat zijn benen en voeten bovengemiddeld waren hihi Is dat een voorbode voor een voetballer of toch een danser.. We’ll see!

3D pretecho Hilversum

Met 26 weken en 4 dagen was onze afspraak voor de 3D pretecho. Yeahhh!!!! Dit is tevens de laatste echo van onze zwangerschap. Hierna zullen we toch echt ruim 14 weken in nieuwsgierigheid moeten afwachten hihi Tenzij de verloskundige ons matst en we mogen ‘kijken’ ipv alleen een ‘voel’-controle.

We waren best een beetje zenuwachtig. Helemaal omdat er een kans bestaat dat Baby Nanuru er geen zin in heeft en niet mee zal werken. Toen we binnen liepen bij Pretechobureau Hilversum (Tip: we hebben bewust voor dezelfde gekozen als bij de geslachtsecho, want dan kreeg je combideal korting) mocht ik gelijk gaan liggen. Met het echoapparaat keek ze eerst in 2D naar een goed zicht punt, waarna ze inzoomt en het 3D beeld kan vormgeven. En direct hadden we een mooi plaatje te pakken. Zijn gezichtje mét zijn oogjes open!!! Ik kreeg wel een traantje vond het zoooo bijzonder. Vriendlief pakte mijn hand beet en ik zag hem ook breed lachen. De gehele echo duurde zo’n 45 minuten en we hebben ook alles in 4D op dvd, super leuk voor ons. Voor een ander zie je weinig meer dan klei die vervormd hihi. De 3D foto’s zie je hieronder; met oogjes open, een tuitmondje, een frons en nog een paar. Zo gek dat dit mensje in mijn buik zit 😀

3D pretecho overviewIs een 3D pretecho de moeite waard?

Volmondig zeggen wij hier JA op! Het gekke is dat wij eerst niet zo’n behoefte hadden aan een 3D echo. We hadden 3D pretecho gegoogled en vonden de beelden eerder eng dan mooi. Maar omdat we de baby steeds zo voelen waren we heel nieuwsgierig wat hij allemaal in mijn buik doet. Daarom besloten we toch voor de 3D pretecho te gaan en blij toe! Het was veel mooier dan we hadden verwacht. En we konden zien hoe druk hij is! Dat voelen we dus de hele tijd.

Het was wel goed dat de echo 45 min duurde want de eerste 10 minuten lag hij stil en kregen we mooie beelden, maar daarna was meneer zoo druk dat de beelden steeds minder werden. Daarom lukt het ook niet om zijn gehele lichaam erop te krijgen. Maar SO what?! Kijk nou toch wat een mooie foto’s we hebben van onze baby! #Love

 

Heb jij een 3D pretecho gedaan of ben je van plan om dit te gaan doen?

-xxx-

Emy

Speciaal voor jou

Geef een reactie