Diary of a newbie Mom; Gebroken nachten

gebroken nachten

Ik kan niet slapen. Nouja ik heb al even geslapen. Ik lig nu wakker.. Volgens mij viel ik rond 21.30 uur in slaap. Het is nu 1.00 uur. Ik hoor Jax woelen. Geluidjes komen uit zijn wieg; variërend van zijn verstopte neus, gesabbel op zijn handjes tot aan wat gespartel. Even komt daar (weer?) een kort mini huiltje uit. Het duurt niet langer dan 2 seconden. Maar ik ben direct paraat! pff die gebroken nachten. Zou hij toch honger hebben? Het is 3 uur geleden, overdag wil hij dan weer eten, maar sinds een weekje slaapt hij nu 5 of 6 uurtjes. Ik blijf luisteren. Als hij honger heeft gaat hij vast huilen, het honger huiltje. Ik wacht.. Er komt nog steeds geluid vanuit zijn kant van de kamer. Toch zijn fles klaarmaken? Hij heeft namelijk erg weinig gedronken vandaag, dus ik begrijp best als hij honger heeft. Er komt geen gehuil.

Gebroken nachten

Ik ga maar even naar de wc en stiekem doe ik een klein lampje aan om in zijn wieg te kijken of alles goed gaat. Hij slaapt. Hij beweegt een klein beetje, maar zijn ogen zijn dicht. Als ik terug kom van de wc spiek ik nog even. Ja, hij slaapt volgens mij gewoon weer. Ik doe het lampje uit en stap weer in mijn bed. Ik luister. Luister of ik iets hoor. Nee het is echt stil. Zal alles wel goed zijn? Zijn neus is tenslotte verstopt. Straks krijgt hij geen lucht. Kunnen baby’s ademen door hun mond? Doen ze dat al automatisch als hun neus dicht zit? Toch maar even Googlen. Oh wacht ik hoor een zuchtje bij hem vandaan komen. Alles is gewoon goed! Hij slaapt gewoon weer. Misschien moet ik ook weer proberen te slapen. Of misschien moet ik voor de zekerheid nog even blijven luisteren. Ik pak mijn telefoon en schrijf mijn gedachtes op ‘papier’ (hihi) Het is nu 1.43 uur. Het is echt stil, hij slaapt echt. Ik tik de laatste letters van dit bericht. Ik ga nu toch maar slapen. Welterusten.

..Hoor ik daar weer gesnotter? Misschien toch nog even blijven luisteren.

Update: 2.59 uur. A L A R M etenstijd!!!! Hihi én hij doet voor het eerst beide handjes om de fles heen? Dat maakt de gebroken nachten gelijk weer goed #mijlpaal

gebroken nachten jax
gebroken nachten jax
gebroken nachten fles
gebroken nachten fles

Speciaal voor jou

Geef een reactie