Diary of a newbie mom; voor het eerst naar het kinderdagverblijf

kinderdagverblijf

Inschrijven bij een kinderdagverblijf

Afgelopen februari zijn wij begonnen met het zoeken naar een kinderdagverblijf. Wij waren toen 8 weken zwanger. Heel raar om dat al in zo’n vroeg stadium te doen vonden wij, want je hebt de ‘veilige’ 12 weken immers nog niet bereikt. Maarja op internet stond, en van verhalen uit onze omgeving, hadden we al begrepen dat je direct als je zwanger bent je moet inschrijven want er zijn wachtlijsten. Leek ons een beetje overdreven.

We hadden 3 kdv’s (afkorting voor kinderdagverblijf) op het oog. De eerste 2 hadden pas plek voor de 2,5 dag waarop wij de kleine willen plaatsen, vanaf juni 2017!! SAY WHAT?!?! Dat meen je niet? Hoe doen ouders dat dan? Ik moet toch echt eind november 2016 weer aan het werk :s Of we op de wachtlijst wouden. Uhh Nou Nee! We hebben direct plek nodig.

Bij Alles kids kdv kregen we wel eerst netjes een rondleiding en hadden ze nog wel plek op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend. Yeahhh! Ze gaf wel aan snel te zijn want het zijn populaire dagen. Prima. Dagje over nagedacht. Het voelde gewoon fijn daar, dus.. ingeschreven. Gek dat je je kind die je nog niet kent en nog geen naam heeft al voor iets inschrijft hihi.

Eerste dag naar het kinderdagverblijf

28 november moet ik weer aan de slag. De mooie 16 weken zijn dan weer voorbij. Net nu ik zo’n 2 weekjes weer mijzelf voel én echt geniet van Baby Jax, moet ik alweer aan de slag 🙁 Begrijp me niet verkeerd! Ik heb mega veel zin om weer aan de slag te gaan! 😀 Maar om die kleine van mij hele dagen te missen 🙁 Snik.

De eerste keer, 1,5 week geleden, ging Jax 2 uurtjes wennen. Gideon en ik zijn naar Flinders geweest voor een lekkere Latte machiatto ? en toen konden we hem gelukkig weer ophalen!! Hij had gegeten, geslapen en zijn luier was verschoond hihi Een pas dagen later ging hij de ochtend wennen. Toen ik hem ophaalde waren zijn oogjes helemaal rood. Er ging een scheut van verdriet door mij heen. Zo zielig!! Wat is er gebeurt?! Nou, meneer had niet geslapen. Hij vond het veel te gezellig hihi Ohhh. Ik knuffel hem helemaal fijn en we lopen gezellig naar huis. We zijn de deur van kdv nog niet uit of meneer loopt al te maffen :p Afgelopen donderdag was zijn hele wendag. Voor mezelf had ik een afspraak ingepland bij de kapper, ik ging met iemand lunchen en ’s middags ging ik Pretty Little liars (serie) verder kijken? Bij de kapper had ik het over Jax, tijdens de lunch heb ik het ook over hem gehad, en thuis lag ik aan hem te denken. Om 16uur hield ik het niet meer! ‘Heerlijk relaxed, serie kijken als je aan je kleine denkt.. Dat lukt dus niet haha Ik ga hem ophalen! Uhmmm zijn dat eindelijk mijn moedergevoelens die aanwakkeren?! :p hihi Blijkbaar wel he!

Aan alles komt een einde, zo ook aan mijn zwangerschapsverlof.

Vandaag is het maandag 28 november. Ik mag weer aan het werk en Baby Jax heeft een lange dag op kdv voor de boeg! Gideon brengt hem zo met de auto. Hij kan Jax niet ophalen, want hij heeft nog een late meeting in Amsterdam, dus ik moet hem, met de kinderwagen ophalen. Nou klokslag 18.00 uur gaat mijn pc uit (ook voor het eerst) en race ik op de fiets naar Jax toe! Can’t wait to cuddle!!!!?

Tot snel lieve Jax!! 

Xxx Mama

 

Countdown, 11 uur!

 

Speciaal voor jou

Geef een reactie