3de trimester zwangerschap

eMyLife-header-3de-trimester-zwangerschap

Het 3de trimester van een zwangerschap begint met 28 weken tot aan de bevalling. Wanneer de bevalling is valt niet te voorspellen. Een baby die op tijd geboren wordt komt tussen week 37 en week 42. Dat is gewoon een flexibele timeframe van 5 weken!! Zucht, daar valt niks op de plannen hihi Dus alles ‘moet’ maar geregeld zijn voor week 37 😀

3de trimester zwangerschap

Het 3de trimester is best een lange periode. Hij duurt net zo lang als andere trimesters, maar voor mijn gevoel verandert er heel veel. Week 28 en 29 kon ik bijna alles nog gewoon doen. We zijn toen naar Anne in Amsterdam theater geweest. Wat een mega gaaf stuk was dat! Most impressing vond ik het einde met de monologen op de treinrails. Week 30 werd ik voor het eerst echt met mijn neus op het feit gedrukt dat ik zwanger ben en hoe weinig mijn lichaam nog aan kan.

30 weken zwanger BanksyWoensdag 6 juli 2016 – Vriendlief en ik gingen naar The art of Banksy in Beurs van Berlage. Met de trein zijn we naar Amsterdam gegaan (20 minuutjes) en dan lopen naar Berlage. Dit is een klein stukje, nog voor de Bijenkorf. Onderweg hebben we gewoon 3x moeten zitten om bij te komen! We waren met een uurtje door de expositie heen en ik wou ook nog graag even naar de babyafdeling in de Bijenkorf. In de Bijenkorf aangekomen was ik toch best moe, dus gingen we eerst even wat drinken en eten (een heerlijke Thaise kip pie met een smoothie), toen even over de babyafdeling. Maar dit was echt te veel. Toen moesten we nog ‘helemaal’ teruglopen naar CS, pff. Ik was doodop toen we thuis kwamen. Al met al zijn we maar een halve dag weg geweest, hoezo gezellig een dagje Amsterdam.Die vrijdag hadden we de bruiloft van Bart & Mariska. Mega veel zin in, maar ik heb wel bewust die dag ervoor niks gedaan! Het was een hele mooie bruiloft! Wat was het gezellig en wat heeft iedereen genoten. Gelukkig voor mij was ik niet de enige zwangere. Vriendinnetje Iris was al 5 weken verder, dus samen konden we af en toe rustig aan doen zonder ons bezwaard te voelen. We hebben het tot het einde volgehouden, yeahhhh!!

Hoe het verder met mij gegaan is t/m week 36? Wel goed eigenlijk voor een zwangere. Niet veel te klagen 😛

 • Ja, ik ben snel moe.
 • Ja, het is frustrerend dat je bijna niks kan doen op 1 dag.
 • Ja, het slapen gaat wat lastiger.
 • Ja, ik moet vaker plassen.
 • Ja, ik heb heel erg zin in bier, salami op brood, Drentse droge worst en sushi met zalm, tonijn en garnalen.
 • Ja, ik heb last van zwangerschap dementie
 • Ja, ik krijg steeds vaker last van mijn banden vooral aan de bovenkant van mijn baarmoeder
 • Ja, met dit warme weer zetten mijn voeten op én Ja volgens mij houden mijn vingers vocht vast (moet ik komende week ff checken bij de verloskundige, want dit doet best zeer)
 • Ja, mijn buik begint behoorlijk in de weg te zitten bij o.a. afdrogen van mijn onderbenen, nagels lakken, fietsen, iets van de grond oppakken.
 • Ja, ik begin nu ook te waggelen
 • Ja, ook ik heb een paar typische zwangerschapskwaaltjes waar ik liever niet over praat 😛

Overall ben ik erg dankbaar dat ik het grootste gedeelte van mijn zwangerschap bijna zonder klachten ben doorgekomen. Dat is al mooi meegenomen toch?! Dus dat ik nu in mijn laatste trimester last krijg van dingetjes die er gewoon bij horen, tja wat doe je er aan hihi Nog maar een paar weekjes. Het einde is in zicht en de laatste loodje zijn nou eenmaal altijd het zwaarst 😀

 

Speciaal voor jou

Geef een reactie