37 weken zwanger, spannend!

37 weken zwanger

Het is zo ver, 37 weken zwanger! Voor diegenen die het (nog) niet weten, vanaf deze week mag een baby geboren worden. Natuurlijk hebben we liever dat hij nog even blijven zitten, want daar wordt onze kleine superhero nog net wat sterker van. En ook omdat wij nog niet alles klaar hebben hihi. Dus we moeten nu een klein beetje opschieten. We weten natuurlijk niet wanneer hij komt, wat we wel weten is dat hij tussen NU en uiterlijk 5 weken komt, dat is 27 september.

Regelen, regelen, regelen

Het zijn geen grote dingen meer die we moeten regelen hoor? We hebben o.a. een wieg met beddengoed, kleertjes, alle verzorgingsproducten, commode, box en een kraampakket. Dus dat komt goed. Maar sommige dingen zijn wel erg belangrijk stel ik beval wèl nu!

  • Mijn vluchtkoffer! Deze moet ik nog inpakken, echter wil ik eerst nog de babykleding en mijn eigen kleding die daarin moet gestreken hebben. En laat het daar deze week veel te warm voor zijn?
  • Nieuwe pyjama’s. In de kraamweek lijkt het me wel fijn om ‘mooie’ pyjama’s te dragen als de kraamhulp er is in plaats van de grote oude oversized t-shirts waar ik het liefst in slaap?
  • Slippers voor in het ziekenhuis. Mijn huis-Adidasjes zijn nu echt af.
  • Kinderwagen. Die moeten we gewoon ff bestellen, want we weten al dat we een Mutsy evo industrial silver in de kleur stone willen?

Niet echt spoed, maar niet minder belangrijk:

  • Dekentje voor in de wieg. Heb nu 2 dikke, maar een dunnere komt nu ook wel van pas.
  • Dekentje/doekje voor als hij in de maxi-cosi ligt. Ik heb er 1, maar dat lijkt me te weinig he.
  • Draagzak! Want hoe krijgen we anders de kleine onze stijle trap op en af, zodra we boven gaan slapen?!
  • Wipstoeltje
  • Luier etui/matje
  • En last but not least; blauwe muisjes!!!

37 weken zwanger; Hoe ik mij voel?

37 weken zwanger en niet zo magical moet ik toegeven? Ik slaap slecht, word wakker met stijve pijnlijke vingers (blijkbaar houd je hier ook vocht vast), stijve knieën en vingers als ik even niet beweeg én sinds 2 dagen heb ik olifantenvoeten! Ook ben ik best moe, maar slapen overdag lukt deze week niet. Baby is ingedaald en drukt veel op mijn blaas, wat vaak plassen betekent. Achja, dat we in een hittegolf zitten speelt vast een grote rol in mijn kwaaltjes!

Naast lichamelijke ‘ongemakken’ vind ik het ook reuze spannend! Want vanaf 37 weken zwanger, nu dus, mag die kleine komen, je weet alleen niet wanneer. Het kan ieder moment zijn, of binnen nu en 5 weken. Dacht ik een paar weken geleden, kom maar zo snel mogelijk vanaf 37 weken weken zwanger zijn, denk ik nu, blijf nog maar even zitten hihi En niet alleen om alles wat we nog moeten regelen, maar ook omdat ons leven dan voorgoed veranderd! En we weten niet hoe het ‘werkt’ met een kind. Er zit tenslotte geen gebruiksaanwijzing bij!

‘Voorgoed’ een woordje waar wij niet zo mee om kunnen gaan? Toen wij afgelopen jaar zijn getrouwd hebben we elkaar ook geen eeuwige trouw beloofd. Maar dat we bij elkaar blijven zolang we ‘het leuk met elkaar hebben’ oftewel een meerwaarde voor elkaar zijn. (Natuurlijk moet je hier wel aan werken als ee issues zijn, maar afgelopen 11,5 jaar zijn best ‘vanzelf’ gegaan?) Zo staan wij in het leven. Maar dat kan niet met een kind. Die is er voor altijd! Die kan je moeilijk ff on gold parkeren als je er even geen zin in hebt. Al doen sommige ouders dit wel eens, dit gaan wij niet doen!

Hoe wij als ouders willen zijn? Tja, wat kan ik daar nou op antwoorden. Gewoon er altijd voor je kinderen zijn. Dat ze gelukkig zijn en jij als ouders er onvoorwaardelijk voor ze bent. Ze stimuleert en ondersteund in hun dromen. Hoe we dan gaan doen? Geen idee! De tijd zal het leren ? Maar dat komt vast wel goed!

Speciaal voor jou

Geef een reactie