PhotoDiary: Parijs voor één dag

Emy Louvre

10 jarig jubileum!
Maandag; Vandaag is de dag, 10 jaar samen met mijn vriend én we gaan in ondertrouw! Dit moet natuurlijk groots gevierd worden met een tripje naar Parijs! Ik word ’s ochtends om 7.00 uur wakker. Het eerste dat ik doe is mijn vriend wakker maken met een ontbijtje op bed. Ik pak mijn telefoon, open de NS app en wat zie ik.. storingen! Het zou ook eens niet zo zijn, moet ik een keer met de trein (sorry mensen die elke dag de trein pakken 😉 ) ligt Utrecht Centraal eruit :S Even denken, om 9.00 uur is onze afspraak bij de gemeente om in ondertrouw te gaan en onze Thalys naar Parijs gaat om half één. Wat is wijsheid… We besluiten om onze rugtas mee te nemen naar het gemeentehuis en dan rechtstreeks naar het station te gaan. Een uur later komen we bepakt en bezakt aan bij het gemeentehuis, om na een half uurtje alweer buiten te staan 🙂 Het enige wat we moesten doen was een handtekening zetten en onze ‘Nieuwe’ achternaam te kiezen. Lekker administratief he hihi.

Voor 26 uur naar Parijs
Gelukkig zijn we, ondanks de trein vertragingen, op tijd op Schiphol. We vertrekken met de Thalys richting Parijs, waar we rond 15.15 uur aan komen. Hier nemen we de metro naar Les Halles, waar we erachter komen dat geen van ons heeft gekeken waar het hotel precies ligt. Ik kijk om me heen en zie Novotel. Helaas, ik zoek het NH hotel. Na een half uur te hebben rondgelopen lees ik ‘ineens’ op de boekingspapieren dat Novotel het hotel is dat we hebben geboekt (GOEDEMORGEN EMY).. ahum… oeps, dat was best een beetje stom haha. We checken in, frissen ons op en lopen direct richting Pont de l’Archevêché. Het is al eind van de dag en voor het donker wordt moeten we ons slotje wel gevonden hebben natuurlijk!

Bij de brug aangekomen bedenk ik mij dat we ons slotje ergens bij de 2de lantaarnpaal hebben gehangen en onze zoektocht begint. Het lijkt wel of we op zoek zijn naar een naald in een hooiberg, wat een slotjes. De onze is roze, maar ook daar hangen er velen van. Ik kom op het briljante (al zeg ik het zelf) idee om op de foto’s van vorige keer te kijken om herkenningspunten te hebben. Op de foto’s zien we paarse graffiti, ons slotje op de 2de linie, een groot vierkant slot en een soort rond fietsslot. Hup weer met ons handen tussen alle slotjes op de brug, en daar ineens haalt mijn vriend ons slotje tevoorschijn aan het gevlochten draadje die we er toen aan hebben gehangen!! Yeahhhh!!! Hoe cool is dat, je slotje terug vinden tussen die duizenden slotjes die er hangen. Ik denk dat wij voor elkaar zijn voorbestemd 😛

Nog 7 uur in Parijs
Dinsdag: Rond 10.00 uur checken we uit in ons hotel en besluiten om lopend terug te gaan naar Gare du Nord via het Louvre en het Opera gebouw. In Parijs kom je onderweg altijd de mooiste dingen tegen en kan ik mij gaan uitleven met mijn nieuwe camera! Ik weet nog niet precies hoe deze werkt hoor, daarom zijn de meeste dingen nog met Auto gefotografeerd. Sommige foto’s wel al met A, wat iets is met diafragmaprioriteit.. als ik het goed heb 😉 Mijn favoriete foto is het blauwe bankje en de foto die ingezoomd is op de blauwe lantaarnpaal waar mijn vriend op de achtergrond staat.

Een beetje gek doen hoort er natuurlijk ook bij en vriendlief wil mijn nieuwe camera ook graag uit proberen haha. Aan de foto’s kan je al zien dat hij wat meer ervaring met fotograferen heeft dan moi. Achja alles kan je leren toch!

Na het Louvre (die helaas dicht is op dinsdags) lopen we via het Opera gebouw terug naar Gare du Nord. Ik kijk mijn ogen uit hier binnen. De foto waar ik tegen de muur sta is het schilderij Maart, de maand dat ik jarig ben. We moeten nu wel een beetje opschieten, want onze Thalys gaat om 17.15 uur terug naar Schiphol. Onderweg halen we nog snel een broodje en wat drinken voor onderweg en we stappen de trein in.  Au revoir Paris!

P.S. Welke foto uit deze photodiary vind jij het leukst?

Speciaal voor jou

2 reacties

Geef een reactie