Diary of a Newbie Mom: Ons huis!

Diary-of-a-newbie-mom-echte-huis

Welkom, kom binnen! Wauw, wat woon je hier leuk! Ja dank je. Dit was een oude fabriek en de huiseigenaar heeft hier toen appartementen in gebouwd. We wonen erg fijn in dit hofje bij het centrum van Hilversum.

Modelwoning

Als er vrienden, familie of andere mensen langskomen dan ziet ons huis er spik en span uit😄 Alles is netjes opgeruimd, alles is fris en schoon en het kinderspeelgoed is uit zicht en zit in zijn opbergzakken (die bij ons interieur) passen.

Wil je wat drinken? Frisdrank en wijn wordt ingeschonken in onze Schott Zwiesel glazen (mega mooi en drinkt lekker), borrelhapjes worden geserveerd op een mooie olijfplank en in hype nordic style schaaltjes. ‘Oh, wil je koffie?’ Uhmm ik heb alleen Senseo. Voor de een maakt het niet uit en de ander drinkt niet het ‘slootwater’ dat uit deze machine komt. Wij zelf? Wij houden van goede koffie, maar voor thuis vinden wij de Senseo prima. Natuurlijk wil ik het liefst een echte koffiemachine, maar er liggen eerst nog andere prio’s😄 Waarom schaam ik me dan bijna als ik zeg ‘ik heb alleen Senseo?’ Het maakt ons toch geen ander persoon? Bij vrienden maakt het me dan ook niet uit, maar als er een ‘nieuw’ iemand langskomt dan denk ik dit toch onbewust.

Hetzelfde geldt voor ons ‘modelwoning’ huis als er mensen langs komen. Waarom doen we dit? In ons ‘echte’ huis wordt nou eenmaal geleefd! Speelgoed slingert overal rond, er staat altijd wat afwas (want we hebben geen vaatwasser), het wasrek staat meestal in de woonkamer, kranten, boeken en magazines liggen her en der, luiers, Jax zijn sokken… echt, alles ligt overal. Vinden WIJ dat erg? Nee! Inmiddels niet meer. Toen Jax er nog niet was hielden we het makkelijker bij, nu.. tja, we hebben een gezin dus er word meer geleefd IN huis. Dat is ons echte leven! Dus waarom je echte leven aan de kant maken speciaal voor mensen die langs komen? Zou het bij hun thuis wel altijd opgeruimd en netjes zijn? Mogen de kinderen daar ook geen troep maken aldus niet spelen? Nee toch?!

Hoe hard ik ook altijd wil zeggen, ik trek me niks aan van wat anderen van ons denken. Blijkbaar trek ik mij DIT wel aan. En vind ik het nodig om mijn huis netjes te maken als er mensen langs komen. Stom he!

Zwijnenstal

Ok, als ik nu het beeld heb geschetst dat ons huis een mega zwijnenstal is, dat is ook niet zo hoor hihi We maken heus wel elke week schoon en ruimen de troep op, alleen blijft er dan altijd wel wat her en der liggen. Want tja, je hebt die dingen toch nodig om te leven. In ons ‘echte’ huis is dus niet alles uit zicht gewerkt 😄

Is jouw huis wel altijd een VT-wonen opgeruimd huis? Ja? Hoe doe je dat?

Speciaal voor jou