Me-time, een dagje voor mezelf

me-time

Afgelopen 1,5 jaar draaide mijn leven voornamelijk om Jax, Gideon, werk en gezond eten. De hoogste tijd voor wat me-time. Want zeg nou zelf, je eigen ik moet ook verwend worden toch?

Me-time

Vandaag heb ik een dagje vrij. Letterlijk vrij. vrij genomen van werk en ‘ vrij’ van het gezin. Wat klinkt dat dramatisch he haha. Gideon is gewoon werken en Jax is naar het kinderdagverblijf! En ik, ik ben vrij. Helemaal geen plannen, niet vrij genomen omdat ik iets moet doen. Nee gewoon vrij. Lekker niks doen. Alles kan en mag, en niks moet. Hoe fijn is dat?! Het gaat wel tegen mijn gevoel in hoor. Vrij zijn zonder een doel. Maar waarom zou je een doel moeten hebben om een dag vrij te nemen of een excuus moeten hebben om je kind toch naar het kinderdagverblijf te brengen?

Toen ik nog geen moeder was vond ik dat zo raar! Ouders die hun kind naar het kinderdagverblijf brengen om vervolgens niks te gaan doen. Dat doe je je kind toch niet aan?! Zielig voor je kind toch? HA, inmiddels weet ik ook beter 😀 Jax heeft het hartstikke naar zijn zin op de opvang en ikzelf heb ook een keer een dagje voor mezelf nodig. Lees je wat ik zei? ‘ Een keer’. Want dit is de eerste keer sinds 1,5 jaar dat ik een dagje voor mezelf heb. Helemaal voor mezelf! Waarom ik dat niet vaker doe? Nou in het weekend wil ik graag wat leuks doen met Jax ‘en Gideon. Dan ga ik niet een dag ‘vergooien’ door iets voor mezelf dan te gaan doen 😛

Mama is vrij!

En nu? Ik zit me al een paar dagen te bedenken wat ik zal gaan doen op mijn vrije dag. Geen idee. Maar ik ‘ moet’ ook niks plannen, want dan heb ik mijn dag alweer ingedeeld. Ik wil juist graag die dag doen waar ik op dat moment zin in heb. Of dat nou bloggen is, met een vriendin afspreken (al werkt iedereen op de maandag volgens mij 😛 ) mijn site aanpassen, in mijn pyjama series kijken of een boek lezen.. Ik zie het wel.

7.45 uur gaat de wekker. Ik sta op met Jax en verschoon zijn luier, was zijn gezicht, kleed hem aan, geef hem een krentebol en een kopje thee. Zo. Nu zelf douchen. Gideon komt ook naar beneden om zich klaar te maken en zodra we klaar zijn gaan we samen Jax wegbrengen naar het kinderdagverblijf. Super leuk, want ik breng hem nooit en zie dus al zijn vriendjes ook niet. Ik haal hem namelijk altijd op, als een van de laatsten (beetje schuldgevoel). ZO leuk om die andere kids te zien 😀 Zodra Jax gaat spelen gaan wij er vandoor. Even huilt hij, maar gelukkig is dat snel over!

Ik fiets naar Mout. Heerlijk zit ik in het zonnetje met een verse jus en een latte machiatto. Ik schrijf een blog over kamperen op mijn telefoon. Na een uurtje wordt het toch wel warm en ik verkas naar een ander terras, bij de Doppio onder de parasol in de schaduw. Hier bestel ik een ice coffee, mmmm. Ik plaats het blog en bedenk me dan dat het hoog tijd is om een nieuwe vormgeving te kiezen. Ik ben al een tijdje niet meer tevreden over de huidige.

De rest van de middag ben ik bezig met een nieuw template voor mij blog. Ineens is het 16 uur en ik moet nog even naar de supermarkt om eten te halen en te breiden voordat ik jax OP TIJD ophaal. Het eten staat nu op, het is 17.10 uur en als het over 10 minuutjes klaar is fiets ik snel die kant op!!

Dat was mijn vrije dag! Mega snel is het gegaan. Ik kan het iedereen aanraden om af en toe een dagje VRIJ te nemen van alles. Lekker een dagje Me-time.

xxx Emy

Speciaal voor jou