Kamperen? No way!

Luxe vakantie
Zo! En dat is dat. Ik en kamperen gaat gewoon niet samen. Gelukkig denkt manlief daar net zo over. Luxe verre zonvakanties, dat is voor ons vakantie. Lekker gepamperd worden. Elke dag een schone kamer, schone handdoeken. Aanschuiven bij het ontbijt, de lunch en het diner. Tussendoor wat drinken en wat lekkers, alles staat voor je klaar. Idealiter komt er iemand langs bij je strandbedje (ja wij zijn echt strandgangers) om te vragen of je iets te drinken wenst. Heerlijk! Rust, strand, boeken (echte boeken, die naar papier ruiken), cultuur (in het buitenland), lekker eten en luxe! Vakantie, we love it!

Vakantie: Een nieuw tijdperk

Wat klinkt dat dramatisch he ‘een nieuw tijdperk’ hihi. Zo voelt het wel een beetje. Misschien is het ook een beetje noodgedwongen. Maar welk ‘excuus’ er ook is, we gaan dit jaar niet op vakantie 🙁 Altans, niet de vakantie die wij gewend zijn.
Waarom niet? Nou we zijn al een tijdje op zoek naar een koopwoning in Hilversum. Die zoektocht gaat zeg maar best lastig. Gelukkig hebben we geen haast. Maar omdat de huizen duurder worden en de kans groot is dat we moeten gaan verbouwen. Want man O man, de huizen die je voorbij ziet komen zijn nou niet echt om over huis te schrijven. Dus ons spaarpotje is hard nodig voor de volgende stap in ons leven, het kopen van een huis. Want je zal altijd zien, als we nu naar Nicaragua zouden gaan (daar woont mijn vader en hij heeft Jax, die alweer 1,5jr is, nog nooit gezien) dat we daarna verliefd worden op een huis waar we dan net die paar duizend te kort komen die we aan vakantie hebben besteed. No way José! :p
Heel ‘verantwoordelijk’ zijn wij vorig jaar niet op vakantie geweest. Want sparen was prio 1. Dit jaar willen we geen geld ‘verspillen’ aan een luxe vakantie. Maar we hebben deze week besloten dat we niet NIET op vakantie kunnen. We hebben het ook gewoon nodig! Al snel keken we bestemmingen in Europa, maar ook al snel zag ik ons steeds meer budget in ons hoofd reserveren voor vakantie. HO, STOP! Dit was niet de bedoeling. We zouden ‘slim’ zijn en ons niet laten leiden door emoties Haha.

Kamperen of All inclusive; De gulden tussenweg

De tegenhanger van een luxe vakantie is in mijn ogen kamperen. Blehh, een tentje, geen airco, geen eigen badkamer en wc, geen all-in, geen keuken, slapen op een luchtbedje. Mij niet gezien! Vind je mij nu een luxe poes?! Nou dat ben ik niet hoor 😉 ik ben het gewoon niet gewend. Ik ben nooit met mijn ouders gaan kamperen. Ok, 1x. 2 weken Frankrijk toen ik 7 jaar oud was. Volgens mij heb ik het erg leuk gehad hihi. Nu lijkt het me gewoon gedoe, alle spullen die je mee moet nemen. Uren rijden in de auto (ik durf niet te rijden en manlief heeft een hekel aan rijden). Maar er is toch wel iets tussen een all-inclusive vakantie en kamperen? Een huisje in Nederland misschien? Dat is een goed idee. Wij struinen het internet af. Een vakantiepark spreekt ons erg aan omdat je dan toch veel te doen hebt voor Jax. Jax die zich vermaakt, ouders die kunnen genieten :p. But oh boy, wat zijn de huisje op parken verouderd! Daar ga ik echt niet een week inzitten hoor! Krijg er gewoon de kriebels van! De luxe huisjes die we tegenkomen zitten of niet op een park of ergens anders in Nederland (wij willen graag in omgeving Eindhoven, zodat mijn moeder en broertje, die in Blankenberge België woont, gezellig, langs kunnen komen 😀

Glamping, het luxe kamperen!

Op Facebook komt er een sponsored post van Glampings.nl voorbij. Hey! Dat vind ik wel interessant. In de glamour zag ik ooit eens een safaritent, mega luxe. Ik weet nog dat ik toen dacht dat is misschien wel wat als ik ooit kids heb. Nou nu hebben we er 1 hih. Dus misschien is glamping nu wel wat voor ons. Ik stel het voor aan manlief, die nogal lauw tot niet gereageerd. Achja hij kijkt een Marvel film, oftewel is off radar Haha.

Glamping keuze is reuze.

Wat bestaan er veel glampings joh! Van boerenbed tot safaritent. Deze laatste spreekt ons het meeste aan. Je hebt safaritenten met tv, keuken, eigen badkamer, aparte slaapkamers en zelfs een vaatwasser. 😄mooi! Ok, wat vinden wij belangrijk, voor Jax, op een park? Een binnen- en buitenzwembad. Een strandje, leuke uitjes in de buurt. Haha zo komen we wel gelijk op grotere vakantieparken uit :p maar goed het blijft goedkoper dan Verweggistan :p. Ik kom uit op Dierenbos en Vakantiepark Beekse bergen. Allerlei faciliteiten én gratis toegang tot diverse parken zoals Beekse bergen safaripark! Jaaaa!! Dat is het!!
luxe kamperen Glamping Big five safaritent
luxe kamperen Glamping Big five safaritent
Na 2 nachtjes er over te hebben geslapen en voors en tegens met manlief heb besproken. Boeken we een tent!! Een luxe tent dat wel Haha Luxe Big five safaritent! Een hele week in Juni! Ohjaaaaa, wij gaan naar een Glamping!! En ik zal je wat vertellen, we hebben er mega veel zin in! Nu duimen dat het weer mee zit Haha
Heb jij tips qua must haves die ik nodig heb op een vakantiepark / in een safaritent? Laat het deze beginnende kampeerder weten 😀

Speciaal voor jou

2 reacties

  1. Geweldige vakantie! Grappig trouwens dat wij als die hard kampeerders dit jaar een iets meer basic safaritent hebben gehuurd in Frankrijk omdat we geen zin hebben in het gesleep met 2 kleine kinderen.
    Ik zou vooral bedenken dat de ruimte met een kind binnen nog vrij klein is en daar iets voor mee nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *