Je hebt overgewicht!

Overgewicht, Soms heb je zo'n dag

BAM! Slam in my face! Zei hij dat nou serieus?! Ik weet zelf ook wel dat ik te zwaar ben op dit moment. Maar ik heb dan ook 9 maanden geleden een baby ter wereld gebracht. En ja, had ik gehoopt dat mijn lichaam vanzelf na 9 maanden af weer op orde zou zijn. Dit was helaas niet voor mij weggelegd. Dus ik moet er wat aan doen en dat ga ik nu doen! Daarom ben ik nu hier voor een intake. Maar om mij dan te bestempelen met ‘Overgewicht’?! Ik kwam hartstikke positief de studio binnen, maar ga behoorlijk negatief er weer uit. En dat komt alleen maar door het labeltje. JA, de cijfertjes liegen er zeker niet om. En cijfertjes zijn killing voor een analytisch meisje als ik.

Resultaat weegmoment: Overgewicht

Tijdens de intake werden me allemaal vragen gesteld over stress, geluk, fitheid. Allemaal vragen om uiteindelijk tot een trajectadvies te komen. Mijn plan was in eerste instantie om 3 maanden onder begeleiding te sporten en te eten. Dan moet ik in ieder geval 5 kilo kwijt zijn en zit ik op het gewicht dat ik voor mijn zwangerschap had. Ik zat toen al op mijn zware gewicht. Wat ik hiermee bedoel? In bepaalde periodes weeg ik rond de 63 kilo en in mijn ‘zware periode’ 67 kilo. Dat was op het laatst het geval. Mooi startpunt om mijn nieuwe lifestyle daarna door te zetten toch?

Na alle vragen mocht ik op de weegschaal gaan staan. Deze gaf 71,6 kilo aan. Voor mij niet shocking, want ik weet al dat ik 72 kilo weeg. Toen hij vroeg of ik dacht te weten wat mijn BMI is antwoordde ik 26, waarop hij antwoordde 27. Nou ok. Dat scheelt maar 1 puntje. Ik moet onder de 25 gaan komen dat gaat wel lukken met die paar kilo. Maar toen… mijn vetpercentage. Ik dacht zelf zo’n 32%. Dat is hoog, maar nét te hoog. Maar wat bleek!!!! Mijn vetpercentage is… ik durf het bijna niet de zeggen. Het is echt shocking! Nou daar komt het ‘cijfertje’.. 44%. Say what?! Ja dat zei ik echt. Een vetpercentage van 44%. Dat is gewoon bijna de helft van je lichaam. Met deze cijfers is het resultaat van mijn weegmoment: OVERGEWICHT 🙁 Nou vooruit. Daarom zit ik hier. Ik moet nu echt aan de bak!

zucht.. 44%

To do or not?

De volgende ochtend word ik verdrietig wakker. 44% vetpercentage blijft maar door mijn hoofd spoken. Ik krijg het ook niet van me af geschud. Het advies van Personal Fitness Nederland is een traject van 9 maanden, want er moet 10 kilo af! Ik zou dan gaan voor 9 maanden small group training. Met 3 of 4 mensen. En wekelijkse voedingsschema’s, wekelijks wegen en doelen evalueren. No way! Hoe graag ik ook wil afvallen. Ik kan me echt niet 9 maanden dedicated houden aan voedingsschema’s. Ok, misschien kan ik dat wel. Het is ook mogelijk om een 6 maanden programma volgen, maar naast het strikte programma is het ook best prijzig. €36,- per week. Het is dan wel goedkoper dan een personal trainer én het is voor mijn gezondheid. Maar ik vind het nogal wat. Helemaal nu we druk aan het sparen zijn om een huis te kunnen kopen. Ik bespreek het met manlief, mijn moeder en een paar vriendinnetjes en kom tot de conclusie dat ik het anders ga aanpakken.

Small group training

De hele avond zoek ik op internet naar de mogelijkheden. Uiteindelijk kom ik uit bij Erik Gouw. Hij geeft 5x per week small group trainingen met max 8 personen én hij geeft ook voedingsadvies. Ik besluit hem te mailen voor meer info en voor ik het weet heb ik een proefles gereserveerd! Bam! Zo doe je dat. A.s. dinsdag is het zo ver en gooi ik mezelf in het diepe. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik hem erg knijp. Ik ben gewoon niet sportief en mijn inspanningsastma werkt nou ook niet bepaald mee helaas. Vroeger met gym werd ik altijd als laatste gekozen, samen met een ander meisje. Als ze 2 gelijkwaardige teams wilden, dan mocht zij het ene team samenstellen en ik het andere team. #sportkneusje Denk dat ik daar de onzekerheid van heb overgehouden, want volgens mijn horoscoop is een ram juist erg sportief. We gaan het zien! Wie weet ga ik sporten nu eindelijk eens leuk vinden hihi. Wish me luck, want ik wil echt van de stempel overgewicht af!

P.S. Ik heb lekker nieuwe sportkleding outfits gekocht bij de H&M! Dan voel ik me daar tenminste niet onzeker over 😀 Benieuwd? Bekijk het in mijn shoplog H&M Sportoutfit.

xxx

Emy

Speciaal voor jou

3 reacties

 1. Gekkie…..
  de cijfertjes niet zo analyseren en “gewoon” op je voeding letten. Sporten vind je leuk, dus dat doe je sowieso wel.
  Living the good life is niet alleen genieten vh leven en goed voor jezelf zorgen, maar soms ook de dingen accepteren zoals ze zijn als je er al alles aan probeert te doen!
  Zet ‘m op meid, you can do this 💪🏾
  En je weet….. ik leef helemaal met je mee en ben dus ook op mijn voeding ah letten en ah sporten. Wie weet hoe mooi wij er in september wel niet bij kunnen lopen 😉
  Succes, ik geloof in je ❤️

  1. Ja dat ga ik doen Lies!! Me niet laten leiden door de cijfertjes want verder voel ik me gelukkig wel goed😄 we hebben nog dik 2 maanden tot de bruiloft💪🏼💞