Ik en mijn astma

astma_inhaler_longen_puffer

Het is inmiddels 6 maanden geleden dat Jax is geboren en omdat ik na een paar weken al geen borstvoeding meer kon geven kreeg ik vanaf december gelukkig weer een langwerkende met ontstekingsremmende astma inhaler! Voor mijn zwangerschap waren we aan het testen welke medicatie het beste bij mij aanslaat, dus het testen gaat nu nog even door.

3 maandelijkse astma controle

Om half 10 heb ik een afspraak bij de longarts. Ik laat haar zien welke device ik 3 maanden geleden heb gekregen bij de apotheek en ik vraag me af of dit wel de juiste is. Nee dus. Samenstelling van de medicatie is wel hetzelfde, maar de device die zij voor mij heeft besteld werkt op een andere manier. Hoe kan het dan dat de apotheek mij iets anders geeft? De longarts geeft aan aan dat het wel eens gebeurt dat de apotheek zelf beslist om een ander device of merk mee te geven. Ik begrijp echt niet waarom dit gebeurt met mijn astma medicatie, aangezien ik dit toch niet vergoed krijg en zelf moet betalen. De longarts gaat er even achter aan, want ik wil gewoon de juiste device hebben voor mijn behoefte. Helemaal als je er zelf voor betaald mag je verwachten dat je krijgt wat je hebt gevraagd toch? Maar blijkbaar werkt het niet op die manier..
Hoe het met mijn longen gaat?

Helemaal goed! Er zit een stijgende lijn in, dus het ziet ernaar uit dat deze samenstelling van de medicatie juist werkt. Ik kan iets meer van mijn longinhoud gebruiken. Hoe ze dit test? Één keer in de zoveel tijd moet ik een fietstest doen. Elke keer mag ik dezelfde vragenlijst invullen o.a. in welke mate ik last heb gehad van bepaalde klachten en ik moet op een buisje blazen die aan de computer gekoppeld is. Daarin wordt gemeten hoe hard ik blaas, hoe snel ik blaas en hoelang ik blaas. Bij 2 van de 3 is er iets vooruitgang. Yeahh!! Maar ik wil nu echt weer gaan sporten, want dat is heel belangrijk voor mijn conditie. Gelukkig kan ik altijd op de fiets naar werk en daar loop ik best regelmatig de trappen op en af. Dus ik beweeg best een beetje elke dag 🙂 En elke dinsdag ga ik natuurlijk met baby Jax naar BabyPilates, maar dit alleen vind ik niet voldoende.

Ok, Ik weet nu dat ik weer WIL gaan sporten! Nu kijken WAT ik wil doen en WANNEER dit eigenlijk uitkomt.. Deze maand wil ik dit wel bedacht hebben zodat ik een ‘vliegende’ start kan maken hihi. Wat voor sport doe jij?

Speciaal voor jou