Help! Een mooie koopwoning. Wat nu?

Ideale koopwoning

Wij zijn al een tijdje aan het rondkijken naar een koopwoning. Een eengezinshuis zeg maar, want ons 2-kamerappartement wordt nu, met Jax die bijna 2 jaar is en op de overloop in een ledikant slaapt, echt te klein!

Orientatiefase huis kopen

Wat is er allemaal te koop voor ons budget? Oh wacht, daarvoor zit natuurlijk wat IS ons budget😊 Hiervoor zijn wij eind 2017, op advies van mijn oom die makelaar is, naar Hemmen advies gegaan. Best spannend, want zou het overeenkomen met de berekeningen die ik overal op het internet had gedaan hihi Gelukkig was dat het geval en hadden we ons op Funda niet zitten verlekkeren met huizen die niet in ons budget passen🤣

Tijd om huizen te gaan bezichtigen! Nu kan ik je vertellen dat de huizen die wij eind 2017 zagen al hoger te koop stonden dan een paar maanden ervoor. Sommige huizen werden eraf gehaald om vervolgens met een hogere vraagprijs een paar dagen later weer als nieuw te presenteren. Maar er waren een paar die we een bezichtiging waard vonden. Het eerste huis was niks. Het tweede huis vonden we erg leuk, maar we waren niet bereid de vraagprijs te betalen, die 2 uur na onze bezichtiging wel al geboden was. Tja wat wil je met al die mensen die op 1 huis afkomen tegenwoordig! Dus Bye bye huis 2. Toen gingen we de drukke periode in op werk. Zoektocht op een laag pitje, want we hadden tenslotte geen haast!

Inmiddels zijn we een half jaar verder en hebben we zo’n 10 huizen bezichtigd. Elke keer was het het net niet. Nou er was 1 keer een huis waar we de vraagprijs wel op wouden bieden, maar er bleek al overheen geboden te zijn. En dat hadden wij niet voor dit huis over. Zucht, ja inmiddels zijn we beland in een periode dat vele huizen worden overboden 🙁 Dus het budget is inmiddels iets opgerekt.

Yes! Onze ideale koopwoning! En nu?

Jaa, ideale koopwoningBegin deze week hebben wij twee huizen op dezelfde dag bezichtigd. Bij de eerste koopwoning dachten we gelijk Yes, hier zien we onszelf wel wonen! Goed formaat woonkamer en keuken, mooie tuin, 3 slaapkamers die ook groot genoeg zijn en een vliering, kelder en schuur voor opbergruimte! Oh én instapklaar! Oooo en nu? We kregen helemaal kriebels in onze buik. Ok. Rustig. Eerst naar huis en dan bespreken we het huis even rustig. Snel, nou rustig want het was 30 graden, fietsen we naar huis. Ik plofte op de bank met een glas water en Gideon op de stoel. We beginnen over het huis en BAM, hij gooide zijn glas om van tafel!!!! Nee!! Nu moeten we dat eerst opruimen, want Jax loopt ook op blote voeten. Mijn moeder, die er op dat moment ook was omdat ze op Jax paste. Moest lachen en zei ‘scherven brengen geluk’ Haha ja hoor mam. Toen alles netjes was opgeruimd en Gideon weer ging zitten vertelden wij mijn moeder vol enthousiasme over hét huis en we bespraken alle punten. Nou lang hebben we niet gesproken want wij waren er al uit! Vraagprijs bieden, misschien zelfs iets erover. Snel namen we contact op met mijn oom die makelaar is, want het blijkt een grote plus te zijn als je een aankoopmakelaar inschakelde. Even later was het contact gelegd en kregen we al te horen dat er een hoger bod lag dan het onze. Crap! Ok dit was te verwachten bij zo’n huis. Én dat we een uiterst bod mochten plaatsen. De volgende ochtend kregen we al vroeg te horen dat dit bod vóór 12 uur binnen moest zijn. Spannend!! Tja wat doe je dan he. Stel je bied net iets lager dan de anderen, dan baal je als een stekker als je het mis loopt! In overleg, ook met de makelaar, besluiten wij er vol in te gaan! En al zeg ik het zelf, volgens mij hebben we een heel mooi bod neergelegd 10% boven de vraagprijs. De verkopers gingen die vanavond overleggen en de volgende dag zouden we uitsluitsel krijgen. Fingers crossed!!

De volgende ochtend zaten we best in de spanning, want het zou wel heel tof zijn als ons bod geaccepteerd zou worden. Al beseften wij ons ook dat de kans toch klein is in deze tijd.

In de loop van de ochtend kregen wij het verlossende antwoord; helaas het was nek aan nek maar iemand anders had toch een hoger bod uitgebracht. Bye bye zwaai zwaai. Een huis kopen is een ‘wedstrijd’ waar je er niks aan hebt om de 2de of 3de plaats te ‘winnen’.

De ideale stad voor jonge gezinnen

Maar goed, blijkbaar was deze koopwoning niet voor ons bestemd! Misschien moeten we ons zoekgebied gaan uitbreiden.. maar Bussum, Naarden, Kortenhoef lijkt ons ook niks omdat we toch wat bedrijvigheid in de buurt willen hebben. Dus ik denk dat er niks anders op zit dan Amersfoort te gaan overwegen. Collega’s en vrienden die er wonen hebben er wel goede ervaringen.. en je krijgt er, nog wel, iets meer huis voor je geld 🙂 Er zijn veel kinderdagverblijven, scholen, sportclubs, lunchrooms waar kids zich kunnen vermaken, een super leuke stad en regelmatig evenementen.. Dat klinkt best goed toch! Dus ken jij iemand die zijn huis in Amersfoort of Hilversum te koop aan gaat bieden, tip mij dan even 😄

Liefs, Emy

Speciaal voor jou