Goede voornemens, werkt dat nou echt?

goede voornemens

Nog een paar uurtjes en dan is het zo ver.. Oud & Nieuw! De nacht waar het jaartal verandert en het nieuwe jaar begint. Bij het nieuwe jaar horen natuurlijk goede voornemens. Het zal je verbazen hoeveel mensen daadwerkelijk een lijstje met goede voornemens maken. En dit is niet eens zo gek want het nieuwe jaar staat voor een nieuw begin. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het nieuwe hoofdstuk in je boek die je zelf kan schrijven. Ook ik doe hier stiekem altijd aan mee. Al ben ik er wel achter dat mijn goede voornemens die ik in het loop van het jaar bedenk en direct mee aan de slag ga vaak beter uitpakken dan mijn Nieuwjaar-lijstje 😀

Hoe komt het dan dat mijn Nieuwjaar-lijstje minder effectief is? Stel  je wilt stoppen met roken, vaker naar de sportschool  of misschien wel een nieuwe baan, waarom wachten tot het nieuwe jaar? Alsof het nieuwe jaar je net dat ene duwtje extra motivatie geeft? Tja misschien ook wel. Maar dan ben jij nog steeds zelf diegene die die beslissing maakt. Die motivatiefactor ben je toch echt zelf en kan je eigenlijk het hele jaar door activeren.

Een andere reden waarom mijn nieuwjaar-lijstje, en misschien ook wel de jouwe, minder werkt is misschien wel omdat deze te vrijblijvend is. Ik maak hem nooit SMART. Geen gek idee om dat dit jaar wel te doen. Het is het proberen waard toch 😀

Ok hier is ie dan..

Goede Voornemens 2015

Goede voornemen YogaGezonder en bewuster leven
Minimaal 4x in de week zelf koken. Vaker naar de markt. Op zoek naar natuurlijke verzorgingsproducten. Yoga lijkt me ook wel wat om te proberen. Balans behouden tussen mijn baan, freelance opdrachten en prive.

Sporten
1x per week naar Musical repetitie, 1x in de week Gritt (high intensity workout) en 1x fitness. (Elke dag de trappen op mijn werk op en neer blijven rennen, is ook erg goed 😉 In ieder geval tot 18 maart want dan is Passessie 1 van mijn trouwjurk. Mijn armen, benen en buik moeten dan wel wat strakker zijn dan nu hihi #feestdagen #eten

Werkgirl-324688_1280
Gaat als een rakket! Heb het super naar mijn zin op mijn werk, CreativeShake begint op gang te komen, reeds diverse blog-opdrachten geschreven. Ohja oeps.. SMART: Creatieve acties bedenken voor het bedrijf waar ik werk. Regelmatig bloggen op eMyLife.nl, en campagnes inzetten om meer traffic te genereren. Andere bloggers ontmoeten. CreativeShake in de markt zetten.

 

keyboard-instrument-436488_1280Sparen
Komend half jaar moet ik flink sparen voor onze bruiloft in de zomer! Dus goed op mijn uitgaven letten, zucht.

Muziek
Dit jaar mijn keyboard uit de doos halen, op de standaard zetten en minimaal 1 song leren spelen, zodat ik mezelf kan begeleiden met zang.

 

Ik wens (ja dat is ook een nieuwjaars gewoonte) je veel geluk, liefde, voorspoed, gezelligheid en creativiteit voor 2015 en alvast een gelukkig nieuw jaar!

Liefs, Emy

Speciaal voor jou

2 reacties

Geef een reactie