Diary of a Newbie Mom: Mamadag

Diary of a newbie mom

Vandaag is mijn vrije dag. Yeahh! Dé dag die ik doorbreng met Jax, mijn baby van 10 maanden. Nu zie ik dat ik zelf ook al de fout in ga door mijn mamadag, mijn ‘vrije dag’ te noemen :p Haha. Tja, vanuit oogpunt van mensen zonder kids kan ik mij voorstellen dat je deze dag ziet als vrije dag. Aan de ene kant heb je dan ook gelijk. Je bent tenslotte vrij van werk, dus je kan doen wat je wil! Alleen zit hier een kanttekening aan waar ook ik, voordat ik moeder werd, mij op verkeken had 🙂

Elke dag is mamadag

Afgelopen november was mijn zwangerschapsverlof voorbij en ging ik weer aan het werk. Ik werk 3x 9 uur en 1x 4 uur (31 uur dus), zodat ik mooi 1,5 dag in de week met Jax kan doorbrengen. Pff wat vond ik het de eerste maanden pittig zeg! Als ik thuis kwam uit werk was Jax ophalen van het kinderdagverblijf, zijn fles maken en geven, meneertje slapen om rond 21 uur wakker te worden en weer een fles te drinken. Jax sliep ’s nachts nog niet door (gelukkig met 5 maanden wel) en werd om 5.00uur al wakker. Dan was ik ook al wakker, om vervolgens om 6.30uur onder de douche te springen en daarna Jax zijn fles te geven, hem te verschonen, om te kleden en tasje voor kinderdagverblijf in te pakken. Daarna nog mijn eigen ontbijt en lunch voor werk te maken. Nou je begrijpt, voordat ik op werk aankwam had ik er al een halve werkdag op zitten. Dan moest ik nog 9 uur werken, waarna ik moe thuis kwam en nog een paar uur voor de boeg had met de kleine. Thuisbezorgd was dan ook onze meest gebruikte app :p Je moet ergens ‘tijd’ creëren hihi.

Mamadag schema

Jax is nu alweer 10 maanden en alles verloopt nu een stuk makkelijker. Maar dat Mamadag een vrije dag is.. You wish! Even voor je beeldvorming wat ik vanochtend vóór 9.00 uur al heb gedaan.

6.30 uur Jax wakker. Even gezellig bij ons in bed gelegd 🙂 Toen naar beneden, vitamine D en zijn hoestdrankje gegeven. Broodje gemaakt en een bekertje thee. Gelukkig kan Jax zelf zijn broodje eten aan tafel dus ben ik de woonkamer gaan opruimen en schoonmaken. Alles afgestoft (beetje Franse slag hoor), geswifferd, afdroog gedaan en de nieuwe afwas gedaan. Jax was klaar met eten. Geholpen om wat thee te drinken. Fles maken. Van tafel, op de bank zitten om zijn fles te geven. Daarna zijn luier verschoond, nieuwe kleertjes aan gedaan. Waar hij bijna direct op spuugde, om weer nieuwe kleertjes te pakken en aan te trekken. Hehe, klaar!! Toen heb ik een broodje voor mezelf gesmeerd en een kop thee gemaakt. Tijd om te douchen! Jax in de box. Ik douchen. Meneertje begint ineens keihard te huilen, ik snel onder de douche vandaan, zat hij met zijn knuffel en eigen hand knel tussen de spijlen van de box. :s Jax maar even bevrijd hihi Mezelf afgedroogd en aangekleed.

Zo. Nu is Jax lekker aan het spelen, schrijf ik dit blog en kijk ik tegen mijn kopje thee aan van vanochtend. Koud!

Dus, dat is het begin van mijn mama dag 😀 Hoe deze dag waarschijnlijk verder verloopt?

10.00uur krijgt Jax fruit, 10.30 uur gaat hij slapen. Wordt hij rond 11.30uur wakker om vervolgens om 12.00uur een broodje te eten en een fles te drinken. Daarna gaan we direct de deur uit 🙂 en even naar de markt denk ik. Om 15.00uur krijgt Jax vandaag dan een rijstewafel met wat te drinken, rond 15.30uur hopelijk even slapen. Tot 16.30uur. Om 17.30uur is het tijd voor warm eten. Tussen 18.30-19.00uur zijn fles en dan in bed. Zelf ga ik om 19.00uur sporten, maar Manlief is rond 18.15uur weer thuis. Yeahhh!! Kan hij de fles doen en Jax op bed leggen. Oh en tussendoor moet ik ook nog koken, want ik moet vroeg eten vóór het sporten 😛

Mijn ‘vrije’ dag bestaat dus uit (hopelijk) 2 uurtjes voor mijzelf, als Jax slaapt :p Achja, dat is het moederschap he & I love it!

Speciaal voor jou

2 reacties