Vaccineren, JA! -Diary of a Newbie Mom-

vaccineren

Alle baby’s krijgen vanuit het RIVM de oproep om zich te laten vaccineren. Tegenwoordig hoor je steeds vaker een tegengeluid van ouders die hun kinderen niet laten vaccineren of specialisten die zeggen dat het niet goed voor je kind is. Omdat ik er op Facebook en op Mama-blogs mee om de oren werd gesmeten heb ik me toch (een beetje) ingelezen, want tja, stel dat ik en manlief toch iets in het niet-kamp zien. Je maakt tenslotte zelf de keuze.

Vaccineren, JA!

Wij hebben de weloverwogen keuze gemaakt om wel te vaccineren. Nee, we hebben ons niet mega verdiept in de risico’s van het vaccineren, maar wij vinden dat de RIVM niet voor niets in Nederland alle kinderen oproept om te vaccineren. Ik hoor mensen die tegen zijn nu al naar me roepen ‘Schaap! Je volgt gewoon de kudde!!’ Nou laat mij dan maar lekker met mijn kudde 🙂 Vroeger zijn er vreselijke uitbraken geweest, kinderen kwamen zelfs te overlijden aan bepaalde ziektes. De één zegt dat bepaalde vaccinaties achterhaald zijn omdat je tegenwoordig voor velen een cure hebt. Wij vinden voorkomen beter dan genezen! Dus wij zeggen JA tegen vaccineren van je kind! Mits je kind er tegen kan, want sommige kinderen (gelukkig zijn dat er zeer weinig las ik ergens) reageren er slecht op. Naast dat je een keuze maakt voor je eigen kind, moet je je ook beseffen (Nouja ‘moeten’.. het zou fijn zijn als je dat zou doen) dat door jouw keuze  je misschien ook andere kinderen blootstelt aan de mogelijke ziekte die jouw niet ingeënte kind misschien krijgt. Stel jouw kind is kerngezond en daarom zeg je Nee tegen vaccineren. Er zijn ook kinderen met een verminderende weerstand om wat voor reden dan ook, waarvoor zo’n ziekte erg vervelende gevolgen kan hebben. Zou het niet mooi zijn als wij als ouders er SAMEN voor kunnen zorgen dat we voor ALLE kinderen het risico om één van deze ziektes te krijgen te verkleinen?

Eigen keuze van de ouders

Elke ouder(s) maakt zijn/haar eigen keuze hierin. Bovenstaande is in ieder geval onze beweegreden geweest om wel voor het vaccineren van ons kind te kiezen. Voor iedere ouder spelen andere beweegredenen een rol. Daarom is jouw keuze nooit fout! Als je het maar aan jezelf kan verantwoorden. Het maakt niet uit hoe een ander hierover denkt. Als jij maar de keuze maakt voor jouw eigen gemoedsrust, je eigen gezin… en misschien ook wel voor alle andere kinderen 😉 Ik hoop in ieder geval dat mijn kind nooit een ziekte krijgt van een ander kind waarvan die ouders Nee hebben gezegd tegen vaccineren.

Speciaal voor jou

2 reacties