Bruiloft stress?

eMyLife-Bruiloft-stress

Sinds vorige week vrijdag tel ik af tot de bruiloft in weken. Daarvoor deed ik dat nog in maanden. Vandaag is de countdown gestart van de laatste 3 weken tot de bruiloft. Spannend!! Een vraag die bijna iedereen mij afgelopen tijd heeft gesteld is een vraag betreffende bruiloft stress. Iedere bruid heeft toch bruiloft stress? Hoezo heb jij daar geen last van? Mijn tip: begin op tijd, goed plannen en gewoon je lijstje af werken wat te doen. Kan het niet op manier A, dan kan het wel op manier B.. en anders is er ook nog wel een optie C. Belangrijk is dat jullie ‘jullie’ bruiloft wordt. En niet dat je dingen ‘moet’ doen omdat dat van je verwacht wordt, of omdat dat zo hoort. Dit doe je in je dagelijkse leven ook niet, dus waarom zou je dit voor je bruiloft wel doen?

Traditionele bruiloft; is dat de enige manier?

Voor sommige generaties, opa’s & oma’s of ouders, kunnen deze afwijkingen van tradities soms wat lastig zijn. Wat begrijpelijk is. Van hun generatie trouwde tenslotte iedereen! En die bruiloften verliepen eigenlijk allemaal precies hetzelfde. De bruidegom haalt de bruid ’s ochtends op bij haar ouderlijke huis en ze vertrekken in een trouwauto richting de kerk om daar het huwelijk in te laten zegenen. Daarna vertrekt de trouwstoet met lintjes om de antennes van de auto’s richting een locatie, meestal het huis van ouders, om daar te lunchen. Hierna vervolgt de gehele stoet hun reis richting het gemeentehuis om te trouwen voor de burgerlijke stand. Daarna worden er foto’s gemaakt van het bruidspaar, die vervolgens richting het diner gaan. Na het diner is de receptie en daarna het feest. Zo ziet een dag van de traditionele bruiloft eruit. Maar betekent dat ook dat ‘dat’ de manier is hoe je MOET trouwen?

Na de generatie van onze ouders, kregen we de generatie die niet wenst te trouwen. En waarom ook. Tegenwoordig mag je samenwonen en kinderen krijgen zonder getrouwd te zijn. Trouwen is tenslotte maar een papiertje, kost erg veel geld en geeft een hoop rompslomp als je gaat scheiden, wat volgens de cijfers 2 van de 3 getrouwde stellen toch doet. Waarom zou je überhaupt dan nog willen trouwen? Iedereen heeft hier zijn of haar eigen mening over. Zelf ben ik gewoon een hopeloze romanticus zo blijkt 😀 en daar hoort trouwen ook bij!

Generatie van NU

Wij hebben besloten om te gaan trouwen hoe wij dat graag willen. Hier viel een traditionele bruiloft van een hele dag niet onder. Waarom zou je alles moeten doen zoals het ‘hoort’. Ieder mens is toch anders, dus waarom zou een bruiloft niet anders kunnen. Wij wilden eerst heel graag op Curaçao trouwen, maar omdat een paar belangrijke mensen voor ons er dan niet bij konden zijn hebben wij besloten om in Nederland te blijven. Wel wisten we gelijk dat het het strand moest worden. Belangrijk vinden wij ook dat we geen stress zouden ondervinden aan het regelen van onze bruiloft, want we kunnen onze energie wel aan leukere dingen besteden 😀 Helemaal stress vrij hebben we het helaas niet gehad. Dit kwam omdat de oudere generatie niet helemaal snapt dat we niet ‘traditioneel’ trouwen, we can’t blame them, zij kennen trouwerijen nou eenmaal op een bepaalde manier. Maar ze begrijpen ook wel dat onze generatie dingen nou eenmaal anders doet.

Onze bruiloft!

Om alles met zo min mogelijk bruiloft stress te regelen, hebben wij gekozen voor 1 locatie en 1 dagdeel. Dit is de avond geworden omdat we wel houden van een (dans)feestje hihi. Vrijdag 24/7 gaat het gebeuren. Vanaf 15.00 uur gaan we BBQ-en met onze ouders, broertjes en zussen. Tussen 17.30 uur en 18.30 uur kunnen wij ons dan snel ff opfrissen in het hotel aan de overkant waar we verblijven. En dan is het zover… Om 19.00 uur begint onze ceremonie op het strand te Zandvoort, direct gevolgd door het feest op diezelfde locatie. Nog maar 21 dagen te gaan mensen! Spannend!! We hebben er supers veel zin in!! 😀 Nu nog hopen op mooi weer. Duim je voor ons?

Speciaal voor jou

Geef een reactie