30 Day Plank Challenge

Gelukkig nieuw jaar! Dat al je dromen uit mogen komen. Toen de klok 0.00 uur sloeg en de teller naar 2015 sprong, kwam ik met het briljante idee om met mijn vriendinnen een 30 day Plank Challenge aan te gaan.

30 day plank challenge

GELUKKIG NIEUW JAAR! Roepen we in koor. Kus hier, knuffel daar en de beste wensen over en weer. Vele wensen gaan over nieuwe carrière mogelijkheden, balans tussen werk & privé en natuurlijk…. meer sporten. In mijn enthousiasme vraag ik aan mijn vriendinnen; ‘zullen we een 30 day plank challenge doen?’ Ok ok de champagne heeft hier vast een rol in gespeeld, want ik ben niet zo van het sporten hihi. Maar wat antwoorden die meiden: JAAAA, goed idee! Met hoeveel seconden beginnen we? We spreken af dat iedereen start op haar eigen niveau, want de één is wat (of veel) sportiever dan de andere.

Na het mooie Oud&Nieuw feestje een aantal uren geslapen te hebben word ik wakker en bedenk me ineens wat ik heb afgesproken met de meiden. Oeps. 30 dagen, dat is best lang om iets vol te houden zeg, en dan ook nog eens elke dag! Ik besluit om maar direct een Groepapp aan te maken. Schema meegestuurd van de 30 days plank challenge. Als profielfoto heb ik gekozen voor een frisse sportieve meid in plank stand.

Day 1, off we go

Hup! Op de grond, stopwatch aan en START. 20 seconden PLANK!
9 sec, 10sec, 11sec.. ik begin spieren te voelen, 12sec, 13sec, hoe lang nog, want die buikspieren gebruik ik duidelijk nooit, 19sec, 20sec en STOP! Vieuww dat is nog best pittig zeg. Maar ik heb het gedaan. Ik stuur naar de meiden Day 1 check.

Ik zit heerlijk op de bank tv te kijken.. biep biep.. Vriendin A in de groepsapp: Meiden ik daag jullie uit om 3x 20sec te doen. WHAT?! Ik heb al moeite met 1x 20sec. Nou ok, ik ga een uitdaging niet uit de weg. Weer op de grond, stopwatch erbij. Mijn vriend wil ook wel een zetje meedoen 😀 and GO. 1x 20sec, 2x 20sec, 3x 20sec. Zo, daar krijg je het best warm van! Stemmetje in mijn achterhoofd zegt; ‘dat is goed voor je Emy. Word je strakker van.’ Ik ga weer lekker op de bank zitten. Biep biep.. Vriendin B, ik heb 3x 30sec gedaan! Jaja zij is onze fanatiekeling 😉 Ik ga het niet eens proberen hihi kan ik niet aan tippen en ‘moet’ het nog 29 dagen vol houden. ‘Goed gedaan’ stuur ik dan maar ook terug. Nu weer verder mijn serie kijken, morgen weer een dag.

30-day-plank-challenge-chartBen jij, net als ik, benieuwd of mijn vriendinnen en ik het vol gaan houden en, niet geheel onbelangrijk, wat de resultaten op ons figuur gaan zijn? Om de paar dagen plaats ik een update 😀

P.S. Ook jij kan deze challenge aan gaan he. Doe je mee?

Ik probeer me aan dit schema te houden van www.30dayfitnesschallenges.com
 

Speciaal voor jou

Geef een reactie