Ik wil shoppen!!

Ja je leest het goed! IK WIL SHOPPEN!!! En wel nu! Maar ja ik ben NU 39 weken zwanger. Het heeft geen zin om op jacht te gaan naar positiekleding voor de laatste weken, dagen of misschien wel uren. Als ik nu online bestel is de kans zelfs aanwezig dat het binnenkomt als ik al ‘mama’ ben. Hihi Dat klinkt gek he!

Positiekleding

Wat een drama is dat! Er zijn veel te weinig winkels die positiekleding verkopen. Ja tuurlijk je hebt de boetiekjes die allemaal dezelfde merken verkopen; mamalicious, noppies, Love2wait etc. Maar als je, zoals ik, gewend bent om kleding te shoppen in de collecties van de Zara, H&M, Bershka, River Island en New Look, dan is de positiekleding die te krijgen is  (ik heb het dan over betaalbare positiekleding he 😉 ) WAY off! Op een paar uitzonderingen na dan :p

Ik heb zelfs geen zwarte ripped jeans kunnen vinden, en die was echt basic afgelopen voorjaar. Dus heb ik er maar 1 gekocht met alleen een scheur op de knieën, beetje gewoontjes dus. Maar bij gebrek aan beter..?

Hoe ik mijn positie outfits dan heb samengesteld? Ik heb positiekleding gekregen van mijn nicht en tante. Toen werd het een kwestie van Combineren én veeeeeeeel passen uit de gewone collectie ?Ok, ik kon bij de H&M wel terecht voor een zwarte en een blauwe basic positie-jeans. Dit gecombineerd met mijn Adidas witte sneakers werd het startpunt van mijn dagelijkse basic outfit.

Voor t-shirts heb ik vooral gezocht naar lange shirts en dit lukte best goed, totdat ik en maand of 6 zwanger was. De shirts gingen trekken rondom mijn buik of kropen omhoog en bleven dan hangen boven mijn buik. Toen heb ik toch maar 3 basic positie shirts gekocht bij de H&M. Maar om nou te zeggen dat ik ze mooi vond… Nee.. Bij de Bershka had ik nog 2 maxi jurken gescoord en bij Asos een zwarte jumpsuit. Deze laatste 3 kledingstukken heb ik de laatste weken alleen nog maar aan, want ook de band van een jeans rolt nu van mijn buik af en gaat dan lekker drukken op mijn blaas waar die kleine al zit hihi.

I don’t get it

Ok ok. Positiekleding is maar een klein onderdeel van het assortiment bij de fashion ketens. Maar waarom de collectie dan zoooo erg moet afwijken van de normale collectie die vol zit met trends..? Is dit omdat merendeel van de zwangere Nederlandse vrouw zich niet meer interesseert in fashion? Of worden wij door de designers bestempeld als; zwanger, mama(2b), kids op 1ste plaats, comfortabel, praktisch én voor de rest maakt het deze vrouwen niet meer uit hoe ze eruit zien aka uitgerangeerd?!

Nou ik kan je vertellen, juist als je zwanger bent en dikker wordt is het belangrijk dat je er mooi en fashionable uit ziet. Je voelt je soms, of vaak, al dik en opgezet en hormonaal! Ga lekker naar de kapper voor een nieuw look, koop een outfit waar jij je lekker in voelt, ga lekker op terras zitten en geniet van de zon en bestel die Tripple chocolate cake mét slagroom. Waarom? Gewoon omdat je het verdiend. Ook als je zwanger bent?

Wel of niet nu shoppen?

Nee. Ik wacht nog maar even tot Baby Nanuru eruit is. Geen idee hoeveel er direct af is en welke maat ik dan heb. Ik heb wel alvast een oriëntatie rondje door de H&M gelopen hihi Dus weet al wat voor stukken ik dit najaar wil scoren ? Ik moet alleen nog even geduld hebben?

Speciaal voor jou

Geef een reactie