Beauty: ‘Groene’ verzorgingsproducten

Afgelopen jaar ben ik 31 geworden en ik weet niet of het daar aan ligt dat ik ineens beter kijk naar mijn lifestyle, gezondheid en verzorging. Ik besef me heel goed dat beauty van binnenuit komt. Alles wat je consumeert of niet consumeert gecombineerd met hoe je je huid verzorgd en hoe je leeft. Ik wens zo lang mogelijk gezond te blijven en de rimpels wil ik graag nog even uitstellen 😀 Hier moet ik natuurlijk wel wat voor doen!

Van jongs af aan krijg je al te maken met verzorgingsproducten. Als kind woonde ik in Nederland en moest ik altijd Nivea op mijn gezicht smeren en bodylotion gebruiken. Dat was het wel. Op mijn 8ste verhuisde ik met mijn ouders en broertje naar Curaçao. In het begin gebruikten wij Nederlands geïmporteerde bodylotion om vervolgens tot het besef te komen dat je hier alleen maar van ging zweten in tropische temperaturen. Mijn vader is best een natuurfreak en verdiepte zich steeds meer in de planten op Curaçao, en van vrienden (vooral van de oudere omaatjes) leerde hij hier steeds meer over. Zo kwam het dat wij, zelfgemaakte, natuurlijke verzorgingsproducten gingen gebruiken veelal met aloë.

‘Groene’ verzorgingsproducten

Op mijn twaalfde verhuisde ik terug naar Nederland en hier waren de natuurlijke verzorgingsproducten ver te zoeken en als je ze vond het heel prijzig was. We gingen dus maar weer over op de Niveau. Rond de pubertijd kwam ik erachter dat ik een gemengde huid heb, dus vettig op je T-zone (kin, neus, voorhoofd). Nou dan moet je geen Niveau gebruiken want dit is erg vettig! Ik ben verschillende gezichtsproducten gaan proberen die allemaal riepen goed voor je huid te zijn. Hoe kan het dan dat mijn huid er het beste uit ziet als ik op Curaçao ben? Zou het dan toch komen van de natuurlijke gezicht crème die ik daar dan koop gecombineerd met de zon en zoute zee? Dit effect moet ik toch ook in Nederland kunnen realiseren? Een land dat zo ver ontwikkeld is?

Daarom start ik dit jaar met de zoektocht naar natuurlijke, of te wel ‘groene’ verzorgingsproducten voor mijn huid.

Blog: Groene verzorgingsproducten

Review; Ringana, Natures best cosmetics

 

 

 

Speciaal voor jou

2 reacties

Geef een reactie